Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat o scadere de 1%, dupa maximul istoric atins in ziua precedenta, iar societatile de investitii financiare au avut cea mai mare pierdere, BET-FI coborand cu 2,4%.
Indicele general al pietei, BET-C, a scazu

Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat o scadere de 1%, dupa maximul istoric atins in ziua precedenta, iar societatile de investitii financiare au avut cea mai mare pierdere, BET-FI coborand cu 2,4%.
Indicele general al pietei, BET-C, a scazut cu 1,05% la finalul sedintei, dupa ce in ziua precedenta atinsese un nou maxim istoric.
Valoarea tranzactiilor a scazut cu circa 20 milioane de lei fata de nivelul de marti, dar s-a mentinut ridicata comparativ cu rulajul mediu al saptamanii trecute, totalizand 73,6 milioane de lei.
Titlurile SIF aproape au anulat cresterea de 2,6% de marti si s-au depreciat cu 2,41%, iar companiile lichide, incluse in indicele BET, au avut o pierdere medie de 1,32%.
Brokerii sunt de parere ca aceste oscilatii ale pietei sunt normale si ca vom mai asista la corectii ale pietei si de acum inainte.

SIF5 a scazut cel mai mult

Cu SIF s-au realizat tranzactii in valoare de aproximativ 44 milioane lei, SIF5 conducand la capitolul lichiditate cu o valoare tranzactionata de 14,1 milioane lei, pretul de inchidere fiind inregistrat la 3,62 lei (-4.14 %). SIF2 a contat cu o valoare tranzactionata de aproape 12,2 milioane lei, cele 3,8 milioane de actiuni tranzactionate generand o variatie negativa de 3,13 % fata de ziua precedenta, pretul de inchidere fiind stabilit la 3,2 lei. SIF1 a stabilit un pret de referinta de 3,1lei/actiune, cu o variatie negativa de 1,29 %, SIF3 s-a depreciat si el cu 1,59 %, pana 1,1 lei/actiune, pret de inchidere. In topul celor mai active companii se mentine Rompetrol Rafinare Constanta, care a tranzactionat un volum de 12,03 milioane actiuni la un pret de 1,24 milioane lei, in scadere cu 5,61% fata de inchiderea sedintei anterioare. Titlurile Bancii Transilvania s-au depreciat usor pana la pretul de 1,1 lei, cu 0,91 % mai putin fata de sedinta precedenta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.