Compania elena Isomat va investi circa sapte milioane de euro pentru realizarea unei fabrici de materiale de constructii in comuna Jilava, din apropierea Bucurestiului, urmand ca o parte a productiei sa fie destinata exportului. "Investim in Romania
Compania elena Isomat va investi circa sapte milioane de euro pentru realizarea unei fabrici de materiale de constructii in comuna Jilava, din apropierea Bucurestiului, urmand ca o parte a productiei sa fie destinata exportului. "Investim in Romania pentru ca piata de aici are un potential foarte mare, constructiile sunt in plina dezvoltare, iar amplasarea geografica a tarii reprezinta un avantaj pentru noi, deoarece intentionam sa exportam produse realizate la Jilava in tarile vecine", a afirmat directorul general al subsidiarei Isomat din Romania, Savas Antoniadis.
Fabrica va fi construita pe un teren cu o suprafata de 20.000 de metri patrati si va produce, initial, mortare si adezivi pentru betoane, ulterior productia urmand sa fie extinsa si pentru pardoseli industriale, tencuieli si materiale hidroizolante. Lucrarile vor incepe in aceasta vara si vor fi finalizate in 2008. Unitatea va avea o suprafata de 6.500 de metri patrati si o capacitate de productie zilnica de 150 de tone de mortare si 30 de tone de adezivi pentru betoane.
Potrivit lui Antoniadis, circa 20% din produsele realizate in fabrica de la Jilava vor fi destinate exporturilor. De asemenea, compania intentioneaza sa construiasca trei-patru depozite de materiale de constructii, care sa acopere distributia in toate regiunile tarii.
Isomat Romania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de trei milioane de euro, in crestere cu 46%, si estimeaza pentru acest an un nivel de peste patru milioane de euro.
"Dupa finalizarea fabricii, estimam ca cifra de afaceri din Romania va ajunge la opt milioane de euro in 2009 si la 15 milioane de euro in 2013", a mai spus Antoniadis.
Grupul Isomat produce si distribuie pardoseli industriale, materiale hidroizolante, tencuieli, adezivi, chituri si aditivi pentru betoane si a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 30 milioane euro. Compania detine unitati de productie in Grecia si exporta in state precum Bulgaria, Suedia, Republica Moldova si Asia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.