Sabanci Holding, proprietarul magazinelor de produse electronice si electrocasnice Teknosa, intentioneaza sa investeasca, in urmatorii doi ani, circa 100 de milioane de euro pentru dezvoltarea retelei pe piata romaneasca, a declarat marti presedintel

Sabanci Holding, proprietarul magazinelor de produse electronice si electrocasnice Teknosa, intentioneaza sa investeasca, in urmatorii doi ani, circa 100 de milioane de euro pentru dezvoltarea retelei pe piata romaneasca, a declarat marti presedintele grupului turc, Guler Sabanci.
"Vrem sa investim in Romania, in urmatorii doi ani, 100 de milioane de euro in dezvoltarea retelei Teknosa, atat organic, prin deschiderea de noi magazine, cat si prin preluarea altor operatori de pe piata de profil", a afirmat Sabanci.
Sabanci Holding a preluat anul trecut 51% din compania Primex, operatorul retelei de magazine Cosmo. Primex a lansat marti reteaua de magazine Teknosa, prin redeschiderea fostului magazin Cosmo din Pantelimon, in urma unei investitii totale de un milion de euro, suma care include si stocurile din centrul comercial.
Compania intentioneaza sa deschida in acest an peste zece magazine, in conditiile in care reteaua cuprinde in prezent 50 de unitati.

Pitestiul si Ploiestiul, primele vizate

"In aceasta luna vom mai deschide un magazin Teknosa in centrul comercial Euromall din Pitesti si vom redeschide sub marca Teknosa un magazin Cosmo din Ploiesti", a declarat Gheorghe Baba, directorul general al Primex.
Firma intentioneaza sa mentina reteaua de magazine Cosmo pentru orasele medii si mici, urmand ca extinderea sub marca Teknosa sa fie dezvoltata in orasele mari si in parcurile de retail.
Magazinele Teknosa vor avea o suprafata medie de vanzare de circa 500-700 metri patrati si vor necesita o investitie de 200.000 - 400.000 de euro, in conditiile in care compania opereaza exclusiv in spatii comerciale inchiriate. Primul magazin Teknosa a fost deschis la sfarsitul anului trecut, in Bucuresti, prin redeschiderea unei unitati Cosmo.
Primex estimeaza ca va inregistra in acest an o cifra de afaceri de 50 de milioane de euro, fata de nivelul de 30 de milioane de euro din 2006. Firma este controlata de Sabanci Holding, cu 51% din actiuni, si Gheorghe Baba, cu 48,9%.

Romania, prima tara vizata de Sabanci Holding

Teknosa este principalul retailer de produse electronice din Turcia, detinut de Sabanci Holding, preluarea pachetului majoritar de actiuni Primex fiind prima achizitie in strainatate a companiei. Compania detine in Turcia 164 de magazine de electronice si electrocasnice si intentioneaza ca pana la sfarsitul anului sa ajunga la 200 de unitati. Anul trecut, Teknosa a inregistrat o cifra de afaceri de 500 de milioane de dolari. Sabanci Holding cuprinde 70 de companii cu activitati in domenii precum industria textila, a cimentului si cea energetica.
Pe piata romaneasca, grupul intentioneaza sa construiasca la Constanta si o fabrica de ciment, pentru care vor fi relocate activitati de pe piata turca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.