Cei peste un milion de romani infectati cu virusul hepatitei C plaseaza tara noastra pe un nedorit loc unu in Europa, ca numar total de cazuri inregistrate, semnaleaza prof. Mihai Voiculescu, presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului (A
Cei peste un milion de romani infectati cu virusul hepatitei C plaseaza tara noastra pe un nedorit loc unu in Europa, ca numar total de cazuri inregistrate, semnaleaza prof. Mihai Voiculescu, presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului (ARSF). Statisticile arata ca, din cei 12 milioane de europeni infectati, 10% provin din tara noastra.


Specialistii spun ca numarul romanilor purtatori ai acestui virus este mult mai mare. Potrivit prof. Voiculescu, controalele efectuate printre imigrantii romani aflati in Spania au scos la iveala faptul ca cinci la suta din ei sunt infectati cu virusul hepatitei C.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.