Presedintele comisiei juridice din Senat, udemeristul Peter Eckstein Kovacs a declarat ieri pentru A.M.Press ca va vota impotriva suspendarii presedintelui Traian Basescu. UDMR a decis ca membrii formatiunii sa voteze, fiecare conform propriei consti
Presedintele comisiei juridice din Senat, udemeristul Peter Eckstein Kovacs a declarat ieri pentru A.M.Press ca va vota impotriva suspendarii presedintelui Traian Basescu. UDMR a decis ca membrii formatiunii sa voteze, fiecare conform propriei constiinte. "Dupa avizul negativ dat de Curtea Constitutionala, eu cred ca acest demers este unul pur politicianist si voi vota impotriva suspendarii, desi si eu am anumite critici in ceea ce priveste metodele folosite de presedinte pentru a-si atinge obiectivele, obiective cu care, de altfel, sunt perfect de acord", a afirmat Eckstein. Acesta a tinut sa precizeze ca apele in politica romaneasca se vor involbura odata cu demisia presedintelui Basescu. "Acest demers de suspendare a fost initiat de opozitie doar pentru a-l tachina pe presedintele Basescu, insa acum initiatorii se gandesc serios sa il suspende. Eu cred ca daca presedintele Basescu isi va da demisia, vom avea o situatie neproductiva, adica toate partidele vor fi interesate doar de campania electorala, iar institutiile statului si administratia vor functiona la avarie, fapt ce ar trebui sa ne ingrijoreze", a conchis udemeristul.
Suspendarea presedintelui afecteaza imaginea Romaniei, mai ales in conditiile in care cea mai mare parte a delegatilor romani la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei sunt nevoiti sa paraseasca sesiunea de primavara, chiar in mijlocul acesteia, desi aveau de sustinut interventii pe teme extrem de importante, a declarat, la randul sau, Agentiei Rompres presedintele delegatiei, Gyorgy Frunda.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.