O importanta retea de crima organizata romåno-moldoveana, a fost destructurata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Tribunalul Bucuresti a emis, ieri, mandate de arestare pe numele a
O importanta retea de crima organizata romåno-moldoveana, a fost destructurata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Tribunalul Bucuresti a emis, ieri, mandate de arestare pe numele a patru persoane, doi moldoveni si doi romåni, sub acuzatiile de initiere, constituire si sprijinire a unui grup infractional organizat, complicitate la infractiunea de trafic de migranti, la fals material in inscrisuri oficiale si la fals privind identitatea. Procurorii DIICOT au fost sprijiniti, in actiunile lor, de jandarmi din cadrul Brigazii Speciale de Interventie Mobila 'Vlad Tepes>>, politisti ai Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate, si ai Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Alba, lucratori ai Directiei de Protectie si Interventie Rapida Sibiu, precum si de ofiteri ai Serviciului Roman de Informatii.

Gruparea specializata in trafic de persoane era condusa de moldoveanul Ion Gusan, alias „Patron“. Dintre „locotenentii“ acestuia, ieri au fost arestati moldoveanul Valeriu Gori, zis Valera, precum si sibienii Ioan Oltea n, alias Nae, si Gheorghe Mihu, zis Ghita.

Reteaua criminala - cunoscuta sub denumirea de „Patron“, de la porecla „creierului“ de peste Prut - si-a constituit segmentele si opera in Federatia Rusa, Republica Moldova, Ucraina, Romania, Austria, Italia, Marea Britanie si Germania, fiind implicata in derularea de operatiuni de trafic de migranti, spalare a fondurilor obtinute ilegal si acordarea de imprumuturi cu camata, actiuni violente si reglari de conturi, precum si extorcari de bani, proxenetism, actiuni de jaf si talharie.

'Creierul>> si 'Codul de legi>> al bandei
Din materialul probator rezulta ca gruparea avea o structura ierarhica bine definita, formata din mai multe nuclee criminale, structurate piramidal, care includeau mai multi membri, activitatile infractionale ale acestora fiind coordonate de catre un „lider“, autoritate criminala recunoscuta. Gruparea era condusa de Ion Gusan, responsabil pentru respectarea codului de legi al clanului, pentru organizarea bandei, pentru judecarea celor care incalcau disciplina, pentru colectarea, evidenta si distribuirea veniturilor.

Functionari publici corupti cu bani din afara


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.