Compania cu activitati in domeniul forajului petrolier si al constructiillor Dafora Medias estimeaza ca va obtine in 2007 un profit net de 14,44 milioane lei. Profitul este in crestere cu 40% fata de nivelul de 10,26 milioane lei aferent anului trecu
Compania cu activitati in domeniul forajului petrolier si al constructiillor Dafora Medias estimeaza ca va obtine in 2007 un profit net de 14,44 milioane lei. Profitul este in crestere cu 40% fata de nivelul de 10,26 milioane lei aferent anului trecut.
Societatea a realizat anul trecut o cifra de afaceri in crestere cu 13% fata de 2005, respectiv de la 134,48 milioane lei la 151,55 milioane lei, in principal pe fondul dezvoltarii activitatii de constructii. Profitul net al firmei a urcat anul trecut cu 58%, de la 6,48 milioane lei la 10,26
milioane lei. Bugetul pentru anul 2006 si anul in curs va fi discutat de actionarii companiei in sedinta Adunarii Generale Ordinare care va avea loc astazi.
Dafora Medias isi propune pentru acest an sa realizeze venituri de 211,33 milioane lei, in crestere cu 26% comparativ cu nivelul din 2006. Totodata, cheltuielile companiei sunt estimate sa inregistreze in acest an un avans de 24%, la 194,14 milioane lei, ca urmare a programului de investitii in valoare totala de 16,41 milioane euro (circa 54,68 mil. lei), in activitatea de foraj, mijloace de transport si campusuri de cazare a personalului.
Pentru activitatea de foraj petrolier, Dafora Medias intentioneaza sa se dezvolte atat pe piata interna, cat si sa se extinda pe plan international, unde este deja prezenta. De asemenea, compania urmareste sa contracteze noi lucrari si in sectorul constructiilor. Dafora Medias a intrat pe piata constructiilor din Bucuresti si a incheiat primul contract cu societatea Perla Residence in cursul lunii trecute, in valoare de 3 milioane de euro.
Omul de afaceri Gheorghe Calburean controleaza 53,36% din capitalul social, direct si prin alti actionari. Din actionariatul Dafora mai face parte Julius Baer Investment Management, care, impreuna cu fondul de investitii Julius Baer Investment, detine 25,71% din actiuni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.