Presedintele ceh Vaclav Klaus (foto) a renuntat la opozitia fata de calendarul de reformare a institutiilor europene, propus de cancelarul german Angela Merkel, a informat, ieri, presa ceha, citata de AFP. „Calendarul nu este ceea ce conteaza&
Presedintele ceh Vaclav Klaus (foto) a renuntat la opozitia fata de calendarul de reformare a institutiilor europene, propus de cancelarul german Angela Merkel, a informat, ieri, presa ceha, citata de AFP. „Calendarul nu este ceea ce conteaza“, a spus Klaus. El s-a intalnit marti seara cu Merkel in apropiere de Berlin.

Pana acum, euroscepticul Klaus si-a exprimat cele mai mari rezerve cu privire la initiativa germana: la sfarsitul lunii martie, inainte de marcarea a 50 de ani de la Tratatul de la Roma, el a cerut - si a obtinut - ca mentiunea „Constitutie“ sa fie retrasa din textul declaratiei. Odata documentul parafat, el a spus ca textul care mentioneaza ca termen-limita 2009 pentru reinnoirea institutionala a UE nu are caracter de constrangere pentru semnatari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.