Sever Voinescu si Lucian Leustean (foto) au primit aviz negativ din partea comisiilor reunite de politica externa ale Camerei Deputatilor si Senatului, in urma audierilor pentru posturile de ambasadori pentru care au fost propusi. Voinescu, candidat
Sever Voinescu si Lucian Leustean (foto) au primit aviz negativ din partea comisiilor reunite de politica externa ale Camerei Deputatilor si Senatului, in urma audierilor pentru posturile de ambasadori pentru care au fost propusi. Voinescu, candidat pentru postul de la Washington, a fost respins cu 16 voturi la 7. Leustean, candidat pentru Slovacia, a fost respins cu 15 voturi impotriva si sapte favorabile.

Mircea Geoana, presedintele Comisiei de politica externa a Senatului, a anuntat, inca de la inceputul audierilor, ca Sever Voinescu, fiind un apropiat al lui Traian Basescu, nu poate fi un ambasador echidistant, motiv pentru a-i da un vot de blam. Lui Voinescu i se reproseaza activitatea publicistica din ultima perioada. Voinescu a fost consul al Romaniei la Washington in perioada in care Geoana a fost ambasador.

Senatorul PRM Eugen Mihaescu i-a fost reprosat lui Leustean gafa facuta in 2006, la o sedinta a Comisiei juridice a Camerei Deputatilor pe tema „Ordonantei Gojdu“, unde venise in calitate de secretar de stat la MAE.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.