Presedintele Traian Basescu a anuntat ca nu va participa la sedinta de azi a Parlamentului in care se va discuta suspendarea sa si l-a acuzat pe Geoana de iresponsabilitate politica.

Cu doar citeva ceasuri inainte de inceperea dezbater
Presedintele Traian Basescu a anuntat ca nu va participa la sedinta de azi a Parlamentului in care se va discuta suspendarea sa si l-a acuzat pe Geoana de iresponsabilitate politica.

Cu doar citeva ceasuri inainte de inceperea dezbaterilor din Parlament pe marginea suspendarii sale, seful statului a iesit aseara, la ora 19.30, si a anuntat ca nu se duce la sedinta speciala de astazi ce-i este destinata in exclusivitate.

In declaratia sa, de la Palatul Cotroceni, a treia in ultimele zile, seful statului a reafirmat ca avizul Curtii Constitutionale nu constata nici o incalcare a Legii fundamentale in ceea ce priveste cele 19 capete de acuzare ale "coalitiei antiprezidentiale". Presedintele a atentionat public partidele parlamentare ca posibila lui suspendare, prin abuz, in conditiile in care Curtea Constitutionala nu a constatat incalcari ale Legii fundamentale, "va avea efecte greu de evaluat pentru Romania". In opinia sa, posibila suspendare, in contextul unui Guvern cu o sustinere de doar 20%, poate conduce inclusiv la blocarea investitiilor straine si la un raport defavorabil din partea Comisiei Europene.

Avertisment pentru liderii politici

Seful statului a insistat: "Atentionez liderii partidelor politice sa chibzuiasca efectele unei suspendari abuzive!". A tinut sa puncteze ca el nu a fost ales de Parlamentul Romaniei si nici in intelegere cu lideri de partid. Basescu a mai aratat ca "nici o clipa nu am avut ca intentie sa reprezint interese de partide sau de sefi de partid". Pentru el, aceasta este si cauza "constituirii coalitiei antiprezidentiale".

Basescu a atras atentia ca posibila lui suspendare, daca se va materializa printr-o suspendare abuziva, va fi in responsabilitatea totala a celor care au initiat si au sustinut acest demers. El a spus ca suspendarea lui e un abuz "prin abuz". In opinia sa, suspendarea duce la scaderea ratingului de tara si la blocarea investitiilor straine.

La telefon cu Secasiu

Basescu a mai declarat ca a vorbit la telefon cu presedintele CNSAS, Claudiu Secasiu, care i-a confirmat faptul ca judecatorul Curtii Consitutionale Ion Predescu nu a facut politie politica dar ca, pe de alta parte, Aspaziei Cojocaru, magistrat al aceleiasi instante, i-a fost dat un verdict de colaborare cu fost Securitate.

Presedintele a dat asigurari ca nu a vorbit cu Ion Predescu, Aspazia Cojocaru sau cu Nicolae Cochinescu de la Curtea Cosntitutionala, "niciodata de la inceperea procesului de suspendare in Parlament"."Despre Cochinescu nu stiu nimic", a adaugat el. (Cristian OPREA)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.