Profilul lui Cho Seung-Hui, coreeanul raspunzator de masacrul din Virginia, incepe sa fie conturat treptat de presa si de cei care l-au cunoscut. Acesta pare sa se suprapuna portretului standard al unui criminal in serie: solitar, minutios si fascin
Profilul lui Cho Seung-Hui, coreeanul raspunzator de masacrul din Virginia, incepe sa fie conturat treptat de presa si de cei care l-au cunoscut. Acesta pare sa se suprapuna portretului standard al unui criminal in serie: solitar, minutios si fascinat de violenta.

Profilul lui Cho Seung-Hui, coreeanul raspunzator de masacrul din campusul Universitatii Virginia Tech, incepe sa fie conturat treptat de presa si de cei care l-au cunoscut. Acesta pare sa se suprapuna portretului standard al unui criminal in serie: solitar, minutios si fascinat de violenta. Martorii masacrului spun ca Cho era tacut, hotarat, tragea ca sa omoare si revenea asupra victimelor daca auzea supravietuitori vorbind. Una dintre profesoarele sud-coreeanului dezvaluie ca a sesizat inca din 2005 conducerea Universitatii din Virginia cu privire la comportamentul lui Cho, pe care l-a sfatuit sa mearga la psiholog.

Student sud-coreean, singuratic, hotarat si metodic - portretul tanarului care a masacrat 33 de persoane si apoi s-a sinucis, luni, la universitatea americana Virginia Tech a inceput sa se contureze, transmite AFP. Tanarul se numea Cho Seung-Hui, avea 23 de ani si era in ultimul an la Virginia Tech, unde studia limba engleza. Insa numele sau nu este suficient pentru a raspunde la toate intrebarile pe care si le pun zecile de anchetatori mobilizati in acest caz. Potrivit presei americane, anchetatorii au vorbit despre un „comportament violent si imprevizibil“, explicand ca studentul sud-coreean avea cateva antecedente: el a hartuit femei si a dat foc unei camere de camin. Stephanie Derry, o studenta care mergea semestrul acesta la acelasi curs de compozitie de teatru, nu isi aminteste sa-l fi auzit vreodata vorbind. Ea isi aminteste insa de piesele lui de teatru, „morbide si caricaturale“. Lucinda Roy, fost sef al catedrei de engleza, a marturisit ca si alte compozitii ale lui Cho i-au dat fiori. In toamna anului 2005, ea a semnalat o potentiala amenintare conducerii si a avut initiativa de a-i da lectii particulare studentului, pentru a-l incuraja sa se destainuie. „Profund ingrijorata“, ea l-a sfatuit pe Cho sa mearga la un psiholog si credea ca studentul a facut-o.
A spus 'buna ziua>> inainte sa traga
Asasinul de la Virginia Tech a spus „buna ziua“ si a intrebat „ce mai faceti“ inainte de a deschide focul intr-una din salile de curs, a povestit un supravietuitor citat, relateaza AFP. „Avea fata acoperita cu o masca si o sapca maron trasa peste ochi. Purta ochelari si ceva ce semana cu o vesta antiglont neagra“, a povestit de pe patul sau de spital un student sud-coreean la inginerie civila citat de cotidianul Joong Ang Ilbo.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.