Boss-ul din Ghencea a facut o declaratie-soc luni seara, la emisiunea "Nasul" de pe B1 TV. "Corpodean a luat 5000 de dolari de la mine, acum cinci-sase ani, printr-un intermediar!", a spus Gigi Becali. Ieri, Gheorghe Constantin, seful CCA, a cerut
Boss-ul din Ghencea a facut o declaratie-soc luni seara, la emisiunea "Nasul" de pe B1 TV. "Corpodean a luat 5000 de dolari de la mine, acum cinci-sase ani, printr-un intermediar!", a spus Gigi Becali. Ieri, Gheorghe Constantin, seful CCA, a cerut Comisie de Disciplina a FRF sa ancheteze declaratiile lui Gigi Becali.
"Au fost arbitri manjiti. A fost si Corpodean, un nenorocit! Lasa-l naibii de jigodia naibii! Sa vedem pana cand ma suspenda. Sa vezi ce-o sa-i suspend eu cand o sa fiu eu presedinte, pe dreptate si pe lege. Ce proba sa dau ca e manjit Corpodean? Daca spun ma crede cineva? A luat 5.000 de dolari de la mine printr-un intermediar. Am intrebat daca ma crede cineva! Ca dupa aia vine PNA-ul si ma ia... Daca spun ca s-a intamplat acum 5-6 ani, cand trebuia sa platesti ca sa fii arbitrat corect, ma crede cineva? Eu cand am intrat in fotbal, atunci trebuia sa dau. Si am mai dat la inca unul si la inca unul, si trebuia sa dau la altul 10.000 ca sa fiu arbitrat corect. Si asta, dupa ce m-a arbitrat corect un meci, urmatorul meci, la Brasov, varza m-a facut! Si-atunci i-am cerut inapoi banii si n-am mai dat in viata mea la nimeni. Pai, dau 10.000 ca sa fiu arbitrat corect tot campionatul, nu cate 10.000 la fiecare meci. Si Corpodean la fel, urmatorul meci cu FC National m-a facut varza. Eu n-am spus c-am dat, am spus daca ma crede cineva! Deci eu am spus metaforic, asa...", a spus Gigi Becali. "Daca avem proba, indiferent cine este, renuntam in zece secunde la acel arbitru. A spus ca a dat prin cineva... se tot vorbeste de dat, de sume mari... Vrem sa schimbam odata impresia asta gresita despre noi, dar mai vine unul ca Bocaneala si ne da inapoi... Nimeni nu vine cu nimic concret. Si de mine se poate spune ca am luat 10 lei, 10.000 sau mai stiu eu ce, ce sa faca federatia acum, sa ma dea afara? O sa cer Comisiei de Disciplina lamurirea acestui aspect, asa toata lumea poate sa vina si sa acuze fara probe", a spus Gh. Constantin. Acesta a mai declarat ca FRF ar trebui sa revina la masura depunctarii echipelor ale caror conducatori fac declaratii jignitoare la adresa arbitrilor. Constantin a mentionat ca jignirile la adresa arbitrilor, venite din partea unor conducatori de cluburi, continua si ca acestia aduc acuzatii grave fara sa fie pedepsiti. "Un oficial (n.r. - Cornel Penescu, patronul lui FC Arges) a spus despre Coltescu si despre Balaj ca sunt hotul nr. 1 si hotul nr. 2; nu prea e de gluma! Cu toate interventiile noastre la comisiile abilitate, aceste jigniri continua, desi partial s-au luat unele masuri cu unii care au jignit. Comisia de Disciplina ar trebui sa ia alte masuri, mai drastice, sa revina la depunctarea echipelor, care a fost introdusa si ulterior scoasa din regulament. Ca-i da lui X amenda, are atatia bani ca sa nu simta la buzunar. Apoi, majoritatea patronilor nu stau pe banca, ci la tribuna oficiala, iar acolo nu li se interzice", a spus Gh. Constantin. Acesta a precizat ca s-a gandit si la varianta de protest prin greva, dar spune ca nu ar fi normala. "Ne-am gandit si la banderole albe, dar cum sa vin sa le pun banderole albe cand Bocaneala face ce face, rade lumea de noi", a spus Gh. Constantin.
Arbitri de top pentru "granzi"
Gh. Constantin a declarat ieri ca, din vara, va fi format un lot de frunte de maximum zece arbitri, care vor conduce meciurile echipelor de top din campionat, primii sase urmand sa oficieze la partidele primelor sase clasate. "In vara, lotul de 28 de arbitri va fi redus la 18-20, iar din acesta va fi un lot de frunte, de maximum zece, cu care ma voi prezenta in fata LPF, sper sa treaca de pretentiile conducatorilor de club. Ei, prin rotatie, vor merge la fiecare echipa, sa-l las pe Balaj, spre exemplu, sa arbitreze si Dinamo, si Vaslui si sa se elimine odata suspiciunile ca e delegat pentru a favoriza o anumita echipa. Arbitrii de frunte vor conduce echipele bune din campionat, pentru ca nu stiu daca ati vazut ca arbitrii din Albania sa conduca meciurile Braziliei", a spus Constantin. "Ceilalti sase-opt-zece arbitri vor conduce meciuri usoare. Primii sase arbitri vor conduce meciurile primelor sase echipe. Esti al zecelea, arbitrezi locurile 8-10-12! CCA va face lista arbitrilor. Corpodean se va regasi in cei zece. Nu se vor afla pe lista arbitrii numai pentru faptul ca sunt vechi. Salomir, sa fie sanatos, Lucian Dan, sa fie sanatos, Bocaneala, sa fie sanatos", a comentat Constantin. (MIG)
Coltescu ii da replica lui Penescu
"Centralul" craiovean a declarat ieri ca, dupa ce a fost numit "hot" de catre patronul lui FC Arges, acesta ar trebui sa nu-si mai faca reclama pe spinarea arbitrilor. "A spus ca sunt hotul nr. 1, imi pare rau ca l-am detronat pe Balaj. Sa vina sa demonstreze cui a dat, ce face, pe mine nu ma intereseaza, eu nu imi fac griji. A cam exagerat totusi. Numai acuzatii false, ca as avea ultimul tip de Mercedes... am masina din 2005, veniturile mele in 2006/2007 sunt peste 26.000 de euro, pentru ca sunt si arbitru international. Cred ca imi permit si eu sa-mi iau intr-un an masina. Ar vrea sa vin cu bicicleta la stadion? Ar zice ca tot hot sunt. Am mers si cu tramvaiul, si cu autobuzul, si pe jos, dar acum sunt arbitru FIFA, trebuie sa ma respect. Eu nu-l intreb pe el de unde are bani. Masina mea nu valoreaza nici cat doua roti de la masina sa", a comentat Coltescu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.