IIrinel Columbeanu pregătind botezul fiicei sale arată ca un macac in ritual de rut. Agitat și nervos, ca macacul in copac țopăind după macacă. Ba că icrele roșii care nu sunt chiar roșii sunt mai degrabă violet spre verde, cu aspect mai degrabă de șiraguri de pietricele de nisip decat de bobițe de oiță la păscut. Mereu să aibă el criterii. Mereu să fie el mai cu nasul pe sus. Ba nu-i place aia. Ba nu-i place ailaltă. Ba că aia-i așa. Ba că aia-i altcumva. Ba că-n sus. Ba că-n jos. Ba că mai la stanga, ba că mai la dreapta, băi, omului ăstuia nu-i convine nimic.

Pe fata aia n-o-ntreabă nimeni nimic. Poate că nu-i convine că taică-su il invită pe cutare și pe cutare. Poate că ea ar invita-o pe DeeDee, sor’sa lui Dexter (pe Dexter nu, că-i băiat). Poate că ea ar vrea să stea cu Power Puff Girls, să salveze lumea de morocănoși. Sau poate că are chef să se sperie de Ed, Edd and Eddie sau să. Că m-am și enervat acuma.

Aș invăța-o pe Irina să dispară brusc, exact ca Atomic Betty, și să apară brusc in cu totul alte locuri ale galaxiei sau să se distreze pe seama ăstora cu standardele pe sus la icre roșii. Sau nu. Mai bine aș invăța-o să se imbrace in costum de Superman și să-i salveze pe toți copiii de părinții fițoși, să facă o planetă numai a lor, a piticilor, in care icrele roșii să fie interzise prin lege. Și votca cu gheață. Și, dacă tot suntem la capitolul "interziceri", atunci să-i sugerez să mai interzică și rialiti-șourile și temele lor stupide. Cand o să se facă mai mare, i-aș sugera Irinei (care, sireaca, n-are nici o vină că s-a născut intr-o astfel de familie) să facă un proiect de emisiune tip rialiti-șou in care taică-su și maică-sa să dezbată timp de o oră care dintre frații Karamazov era blond și de ce. Și dacă-l găsesc pe unul blond, Monica să se-ntrebe, pe bună dreptate, cu ce nuanță se vopsea și ce făcea pe vremea aia, că nu erau așa bune vopselurile de păr ca acuma, cand ai strălucire de stele sau ceva in genul ăsta. Nu cumva Alioșa are părul ars? Dimitri sau nimic. Prostii d-astea.

Poate că Irina, de botezul ei, ar vrea să facă altceva in loc de. Poate că Irina, la botezul ei, ar vrea să-și dedice energia unui alt fel de distracție. Poate că pană la urmă o să vină Atomic Betty și la ea și o s-o ia cu ea, in lumea ei de pitici infuriați pe fițoși. O rog mult de tot pe Atomic Betty să facă asta pentru Irina. Sper enorm că fițele nu sunt congenitale și sper ca ăștia mici, care se nasc acum, să eradicheze ipocrizia. Poate că Irina o să poată să facă asta cand o să fie mare. Speranțele astea intr-o lume mai nu-știu-cum mă fac să-mi mijească și o lacrimă. Două. Numai cand mă gandesc la o lume mai nu-știu-cum și deja mă bușește plansul. Știi ce? Mai bine să nu mai eradicheze nimic Irina. Doar să pună mana pe carte. Iar pe mine mă scuzați, mă duc să mă mărit puțin.