Cel mai important eveniment de la deschiderea sezonului estival al programului Sibiu, Capitala Culturala Europeana - spectacolul „Romania povestilor albastre" - a fost pus in scena de sotiile ministrilor Vosganian si Iorgulescu.Liliana Iorgulescu, coregraf si
Mihaela Vosganian, compozitor Mihaela Vosganian, sotia ministrului Finantelor si Economiei si presedinta Asociatiei Romane a Femeilor in Arta, a semnat muzica spectacolului, in care si cinta la instrumente de percutie. Liliana Iorgulescu, sotia ministrului Culturii, a semnat coregrafia si danseaza in cadrul spectacolului. „Ideea de a centra spectacolul in jurul Iuliei Hasdeu, scriitoare si muziciana, i-a apartinut Mihaelei Vosganian", ne-a declarat Sebastian-Vlad Popa, scenaristul care a reunit textele de poezie, notatie stiintifica, basme, aforisme si procesele verbale ale unor experiente vizind orizontul supranormal ale Iuliei si ale lui B.P. Hasdeu. „Romania povestilor albastre" trebuie jucat de 19 ori, din care noua la Sibiu si de zece in Bucuresti.

Teatru de 30.000 de euro

Sotia ministrului Vosganian a confirmat ca, in decembrie 2005, a depus proiectul la Ministerul Culturii, iar in ianuarie 2006 a cistigat licitatia. „Piesa a fost acceptata pe lista de rezerve, din cauza bugetului mare de care avea nevoie - 50.000 de euro. In vara lui 2006 am primit avizul pentru 30.000 de euro", a spus Mihaela Vosganian. Ea a mai completat ca spectacolul nu are nici o legatura cu faptul ca este sotia lui Varujan Vosganian, pentru ca acesta este ministru doar din acest an.

Adrian Iorgulescu: „Nu e treaba mea"

Liliana Iorgulescu, vicepresedinte ARFA, ne-a spus ca in bugetul spectacolului partea de coregrafie nici nu a fost trecuta. „Fiecare interpret a primit 500 de lei de spectacol. Cazarea si transportul au fost scumpe, o sa vedem ce o sa facem; pentru alte detalii financiare, va rog sa va adresati Mihaelei Vosganian", a explicat Liliana Iorgulescu, ocupata cu repetitiile.

Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, ne-a spus ca nu cunoaste nimic despre piesa in care sotia sa danseaza si semneaza coregrafia. „Nu e treaba mea sa stiu, eu am alte probleme, nu aceasta a piesei de teatru", a sustinut Iorgulescu. In ianuarie 2007 insa, ministrul declara pentru „Ziarul de Sibiu" ca „sotia mea nu are nici un fel de program in cadrul Capitalei".