Stelistii se confrunta cu mari probleme de efectiv inaintea derby-ului din Giulesti.

Departe de prestigiul precedentelor confruntari dintre Rapid si Steaua in sferturile de finala ale Cupei UEFA, primul derby al primaverii are o miza cu bataie lunga. Duelul pentru excelenta in fotbal - Liga Campionilor - isi disputa duminica, de la ora 20.00 (Kanal D), in Giulesti, faza confruntarii. „Cistigatorul ia prima optiune pentru ocuparea locului doi la sfirsitul campionatului", spun voci din ambele tabere, care inca nu iau in calcul evolutia lui CFR Cluj, ocupanta stagionara a pozitiei a doua din clasament. „Pentru ca noi sa avem o echipa in Liga Campionilor, trebuie neaparat ca Steaua sa iasa pe locul doi. Nu va fi Steaua pe doi, nu vom avea nici o echipa in Liga Campionilor, o sa vedeti! Steaua e singura care are sanse, e cap de serie in tur preliminar", pluseaza patronul Gigi Becali, din postura finantatorului echipei deschizatoare de porti la masa bogatilor.

Probleme de lot

De la nivelul ierbii, optimismul victoriei trece prin filtrul problemelor de lot si al presiunii puse pe tehnicianul Cosmin Olaroiu. La jocul neconvingator al ros-albastrilor din sezonul de primavara se adauga accidentarile si suspendarile din lotul stelist, ceea ce-i complica situatia tehnicianului din Ghencea. Olaroiu nu poate conta pe accidentatii Nicolae Dica, Daniel Oprita si Sorin Ghionea, carora li s-a adaugat Ovidiu Petre. Mijlocasul a suferit o contuzie la un joc-scoala cu Juventus Bucuresti exact la genunchiul la care a fost operat in toamna si va lipsi de pe teren cel putin o luna. Lista indisponibililor este completata de Gigel Coman, suspendat de Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal pentru doua etape. In plus, alti sase jucatori stelisti risca sa nu mai evolueze in meciul din etapa viitoare contra lui Dinamo, in cazul in care vor primi cartonas galben. Cei vizati sint Goian, Nesu, Petre Marin, Stelian Stancu, Paraschiv si Bostina.

De partea cealalta, tehnicianul Razvan Lucescu are mai putine motive de ingrijorare, in contextul in care doar Mugurel Buga va absenta contra Stelei, din cauza cumulului de cartonase galbene. „Fiecare jucator vrea sa dea totul

intr-un meci Rapid-Steaua, pentru ca sint in joc mari orgolii. Este un meci de trei puncte si conteaza pentru ocuparea locului doi. Avem incredere ca suporterii vor crea o atmosfera extraordinara si ne vor purta spre victorie", crede Razvan Lucescu, in asentimentul patronului George Copos, care nu vede nici un motiv pentru care Rapid nu se va impune in meciul arbitrat de slovacul Lubos Michel.

Stewarzi in tribune

Precedenta intilnire dintre Rapid si Steaua din Giulesti, incheiata 0-0, a fost marcata de incidente violente, ceea ce le-a adus ambelor echipe cite o suspendare de o etapa. O reeditare a manifestarilor suporterilor rivali ar fi practic imposibila in conditiile in care suporterii stelisti isi vor mentine intentia de a nu se prezenta in Giulesti pentru a-si sustine echipa, in semn de protest pentru joc si pentru declaratiile lui Gigi Becali. La partida de sub Podul Grant, Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti va detasa oricum 500 de jandarmi, care insa nu vor mai intra in stadion, unde suporterii vor fi coordonati de stewarzi, dupa modelul occidental.