"In articolul 10 modificat, se arata ca prin derogare de la articolul 5 al Legii Referendumului, care stabileste conditiile de valabilitate ale unui referendum si unde se arata foarte clar ca pentru a fi valabil trebuie sa fie prezenti jumatate plus
"In articolul 10 modificat, se arata ca prin derogare de la articolul 5 al Legii Referendumului, care stabileste conditiile de valabilitate ale unui referendum si unde se arata foarte clar ca pentru a fi valabil trebuie sa fie prezenti jumatate plus unu din numarul total de alegatori, pentru presedinte este suficient referendumul indiferent de numarul cetatenilor care se prezinta la vot. Este o discriminare pe care nu o putem accepta fata de presedintele Romaniei", a afirmat Buda, citat de Mediafax.
Potrivit acestuia, nu este normal ca presedintele Romaniei sa fie ales de sase milioane de cetateni, dar sa poata fi demis de 300.000, ceea ce in mod clar contravine Constitutiei.
Deputatii au adoptat, miercuri, cu 198 de voturi "pentru", 46 "impotriva" si doua abtineri, Legea referendumului, prin care demiterea presedintelui va fi facuta cu votul majoritatii cetatenilor care se prezinta la referendum, indiferent daca seful statului a fost ales din primul sau al doilea tur de scrutin. Camera Deputatilor a reexaminat astfel proiectul Legii Referendumului la solicitarea Curtii Constitutionale. Reprezentantii PC, PSD si PNL au spus ca textele adoptate sunt in concordanta cu decizia Curtii Constitutionale. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.