Societatile de investitii financiare au asigurat aproximativ trei sferturi din rulajul bursier al zilei de ieri Dupa performanta unui rulaj de peste 37 milioane de euro, obtinut in prima sedinta a saptamanii, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a re

Societatile de investitii financiare au asigurat aproximativ trei sferturi din rulajul bursier al zilei de ieri

Dupa performanta unui rulaj de peste 37 milioane de euro, obtinut in prima sedinta a saptamanii, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a revenit la valorile de tranzactionare obisnuite. Astfel, tranzactiile incheiate ieri au cumulat 17,47 milioane de euro (58,51 milioane de lei), in scadere cu 53,6% fata de sesiunea anterioara.

Cele mai lichide actiuni listate au urcat, in medie, cu 0,59%, indicele BET - Compozit a crescut cu 0,39%, in timp ce indicele care urmareste evolutia titlurilor celor cinci Societati de Investitii Financiare (SIF) a inregistrat o corectie de 0,15%. Volumul total a fost, ieri, de 54, 07 milioane de actiuni.

In sectorul financiar, sedinta de ieri a reeditat tranzactiile speciale pe toate societatile de investitii. Cel mai mare volum a revenit SIF Muntenia (SIF 4): la pretul de 1, 7200 lei/actiune a fost incheiat un Deal cu 2,7 milioane de titluri. Ultima tranzactie cu actiuni SIF 4 a fost perfectata ieri, la cursul de 1,7000 lei/titlu, in scadere cu 1,16% fata de sedinta de luni.

Si titlurile SIF Banat Crisana (SIF 1) au inchis, ieri, pe minus, la pragul de 2,7000 lei/actiune, in scadere cu 1,10% fata de sesiunea precedenta, iar actiunile SIF Transilvania (SIF 3) au pierdut 1,16%, pana la cotatia de 2, 9200 lei/titlu. La cursul de 2, 9500 lei/actiune a fost incheiat un Deal cu un pachet de 1, 9 milioane de titluri SIF 3. In schimb, actiunile SIF Moldova (SIF 2) si SIF Oltenia (SIF 5) au terminat sesiunea in crestere cu 1,89%, si, respectiv, 0,67%. De altfel, cele doua societati de investitii s-au impus in topul lichiditatii. Astfel, schimburile cu actiuni SIF 2 au totalizat 5,9 milioane de lei, iar cele cu titluri SIF 5 - 5,04 milioane de lei. Valoarea totala a tranzactiilor cu titluri SIF s-a ridicat la 43,27 milioane de lei si a reprezentat aproape 75% din intregul rulaj bursier.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.