Cunoscuta inca din antichitate pentru unele virtuti terapeutice - de la astm la deficiente de vedere - valeriana este, in secolul nostru, un panaceu raspandit in Europa si SUA. Cunoscuta si sub numele de odolean, iarba pisicii, gusa-porumbelului, val

Cunoscuta inca din antichitate pentru unele virtuti terapeutice - de la astm la deficiente de vedere - valeriana este, in secolul nostru, un panaceu raspandit in Europa si SUA. Cunoscuta si sub numele de odolean, iarba pisicii, gusa-porumbelului, valeriana este o planta salbatica ce creste in flora spontana, dar care se si cultiva.

Planta prefera solurile usoare si bogate in humus. Zonele in care este intalnita tot mai des se gasesc in Campia Timisului, in Bihor, in Podisul Transilvaniei (judetele Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna) si in nordul Moldovei (judetele Suceava, Botosani si Neamt). In ultimii ani se discuta, la intalnirile cu specialistii, despre o criza la nivel european si mondial de valeriana. Si tot specialistii aduc precizari foarte importante, referitor la formula sub care se administreaza valeriana.

Tinand seama de studiile recente, cateva concluzii semnificative ar trebui sa fie cunoscute de iubitorii plantelor medicinale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.