O minora in varsta de 13 ani de la centrul de plasament Pinochio din Sectorul 1 sustine ca a fost violata in repetate randuri de paznicii institutiei.
Mai mult, tanara a declansat, luni noaptea, o adevarata isterie anuntand prin telefon o telev
O minora in varsta de 13 ani de la centrul de plasament Pinochio din Sectorul 1 sustine ca a fost violata in repetate randuri de paznicii institutiei.
Mai mult, tanara a declansat, luni noaptea, o adevarata isterie anuntand prin telefon o televiziune ca este violata chiar in acel moment. Reporterii s-au deplasat la fata locului, insa nu au vazut decat un tanar imbracat sumar, care iesea din camera fetei.
Imediat a fost alertata Politia, iar dupa mai bine de doua ore de ancheta in centrul de plasament, oamenii legii au condus-o pe tanara la Institutul de Medicina Legala din Bucuresti. Medicii au constatat ca fata nu prezinta urme de violenta si exclud deocamdata varianta violului.
Totodata, mai multe persoane care au aflat de cazul fetei s-au razvratit in cursul diminetii de ieri in fata Institutului de Medicina Legala si s-au aratat nemultumiti de faptul ca politia nu a intervenit la timp. Rudele fetei au precizat ca politistii i-au intrezis minorei sa dea vreo declaratie. Potrivit anchetatorilor, minora s-ar fi indragostit de un barbat care ar fi invatat-o cum sa scape din centrul de plasament. Pentru aceasta, tanara ar fi trebuit sa intretina relatii sexuale cu un baiat din centrul de plasament si apoi sa sustina ca a fost violata.
Instigatorul
Politistii de la Sectia 5 il cerceteaza pe Liviu Diaconescu, in varsta de 39 de ani, care este suspectat de instigare la intretinere de relatii sexuale cu minori, el fiind cel care-i trimitea mesaje fetei si o incuraja sa puna planul in aplicare. Fata le-a declarat politistilor, in prezenta instructorului de serviciu si a supraveghetoarei Maria Pandele, ca nu s-a intamplat nimic. Totodata, politistii au discutat cu Sorina Chivoiu, sefa Centrului Pinochio si tutore al minorei, care le-a spus ca fata a incercat, in repetate randuri, sa plece din centrul de plasament, la indemnurile lui Liviu Diaconescu, care este din aceeasi localitate cu minora, respectiv comuna Poieni, judetul Mehedinti.
Chestorul principal Marian Tutilescu a spus ca Sorina Chivoiu a facut o plangere la politie, pe 9 martie, referitor la faptul ca Diaconescu s-a prezentat de mai multe ori la Centru si a afirmat ca refuza sa plece fara minora. Politistii au descoperit ca, in perioada in care minora era spitalizata din cauza unor probleme de sanatate, barbatul a incercat sa o convinga sa nu se mai intoarca in centru. Fata a fost internata in centrul de plasament in urma cu aproximativ o luna si jumatate. Politistii au deschis o ancheta pentru a afla daca fata spune adevarul si pentru a gasi eventualii vinovati in acest caz. (D.E.I)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.