Petrolul s-a scumpit ieri deoarece investitorii se asteapta ca stocurile de benzina sa scada si mai mult in Statele Unite, cel mai mare consumator mondial, inainte ca cererea sa atinga varful din timpul verii. Scaderea rezervelor de combustibil contr
Petrolul s-a scumpit ieri deoarece investitorii se asteapta ca stocurile de benzina sa scada si mai mult in Statele Unite, cel mai mare consumator mondial, inainte ca cererea sa atinga varful din timpul verii. Scaderea rezervelor de combustibil contracareaza temerile de incetinire a economiei globale, provocate de problemele din sectorul de locuinte american si de majorarea ratelor dobanzilor in China, intr-o incercare de domolire a cresterii economice in acest stat. Pretul petrolului a urcat de la cel mai jos nivel din ultimele sase luni, atins la sfarsitul saptamanii trecute, de 56,17 dolari pe baril pe piata americana. Petrolul pentru livrarile din luna mai s-a scumpit cu 46 de centi, pana la 60,16 dolari pe baril, iar pretul titeiului pentru contractele care expira in aprilie a crescut cu 32 de centi. Pretul barilului Brent, din Marea Nordului, a urcat cu 47 de centi, pana la 60,99 dolari. Benzina americana s-a scumpit pana la varful ultimelor sapte luni, de 1,9615 centi pe gallon, inainte de a reveni la 1,9585 centi.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.