Cetatenii romani din afara granitelor vor putea sa-si prelungeasca vizele si sa-si plateasca taxele si impozitele din tara pe Internet, in urma unui proiect pe care il va realiza Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei alat
Cetatenii romani din afara granitelor vor putea sa-si prelungeasca vizele si sa-si plateasca taxele si impozitele din tara pe Internet, in urma unui proiect pe care il va realiza Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei alaturi de Microsoft Romania.
In urma unei competitii initiate de catre Ministerul Afacerilor Externe, IGCTI si Microsoft Romania vor realiza infrastructura unui proiect de comunicare online pentru diaspora romana. Continutul proiectului va fi furnizat de Asociatia eRomania Gateway si Freedom House Romania.
"Pana la urma, acesti romani ne reprezinta in strainatate, iar munca lor a adus doar anul trecut in tara peste trei miliarde de euro", a declarat presedintele Inspectoratului, Catalin Marinescu.
Proiectul se va dezvolta pe infrastructura hardware a SEN, astfel incat romanii din strainatate sa beneficieze de aceleasi servicii pe care le au cei din tara.
IGCTI are deja experienta in administrarea portalurilor de guvernare electronica, prin sistemul electronic de achizitii publice, sistemul electronic de atribuire a autorizatiilor auto si SEN. Prin intermediul SEN, marii contribuabili pot trimite online declaratiile fiscale catre institutiile statului. Portalul se adreseaza si cetatenilor care doresc sa descarce formularele administrative ale administratiei publice locale si centrale.
"Participarea Microsoft alaturi de IGCTI la competitia de proiecte pentru crearea unei platforme integrate de comunicare pe Internet dedicata comunitatilor romanesti de peste hotare, organizata de MAE - Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, a fost un prilej nou de afirmare a parteneriatului nostru", a declarat Ovidiu Artopolescu, directorul general al Microsoft Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.