Romania a adoptat regulamentul Comisiei Europene din domeniul controlului gripei aviare, care stabileste modalitatea de notificare si actiune in cazul suspiciunii sau aparitiei unui focar de gripa aviara. Astfel, Autoritatea Nationala Sanitar-Veteri
Romania a adoptat regulamentul Comisiei Europene din domeniul controlului gripei aviare, care stabileste modalitatea de notificare si actiune in cazul suspiciunii sau aparitiei unui focar de gripa aviara. Astfel, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) are responsabilitatea sa stabileasca programe de supraveghere si depistare a bolii si sa notifice CE aparitia focarelor.

In locatiile unde este exista suspiciuni de aparitie a unui focar, ANSVSA trebuie sa efetueze o ancheta care sa confirme sau excluda posibilitatea existentei virusului, dar si un recensamant al tuturor pasarilor si mamiferelor domestice din exploatatia respectiva.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.