Miliardarul Mohamed al-Fayed a angajat urmariri judiciare in Franta impotriva a doi inalti functionari ai politiei din Londra, acuzandu-i ca ar fi sustras probe anchetei judecatorului Stephan cu privire la moartea printesei Diana in 1997 la Paris, in
Miliardarul Mohamed al-Fayed a angajat urmariri judiciare in Franta impotriva a doi inalti functionari ai politiei din Londra, acuzandu-i ca ar fi sustras probe anchetei judecatorului Stephan cu privire la moartea printesei Diana in 1997 la Paris, informeaza AFP. La incheierea anchetei sale asupra mortii in 1997 in accidentul de masina a printesei Diana si a insotitorului ei Dodi, fiul lui Mohamed al-Fayed, judecatorul Herve Stephan a conchis ca soferul masinii, Henri Paul, decedat si el, ar fi fost la originea accidentului. Al-Fayed, este convins totusi ca fiul sau si Diana au fost victimele unui complot. Miliardarul egiptean, ii acuza pe Sir Paul Condon, fost sef al Scotland Yard, si pe un asistent al acestuia, Sir David Veness, ca nu au semnalat judecatorului francez o intalnire despre care au stiut si in cursul careia printesa Diana si-a impartasit temerile ca ar putea fi ucisa sau grav ranita in cursul unui accident rutier. Aceasta intalnire ar fi avut loc intre printesa Diana, secretarul ei particular Patrick Jephson si avocatul sau, Lord Mishcon. Acest element ar fi fost suprimat de Condon si Veness, asigura purtatorul de cuvant al lui Al-Fayed intr-un comunicat. "Daca judecatorul Stephan ar fi avut cunostinta despre aceste fapte, probabil ca ancheta sa ar fi putut duce la o alta concluzie", a relevat purtatorul de cuvant. Lord Condon s-a declarat "surprins" de aceasta actionare in justitie si s-a angajat sa coopereze din plin cu justitia franceza.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.