Bucuresteanca Elena Badea reclama ca a fost victima unui caz de malpraxis ce-l transforma pe prof. dr. Dimitrie Nanu, seful Clinicii de Obstetrica-Ginecologie a Spitalului Caritas, intr-un nou doctor Ciomu, dar al femeilor. Elena Badea sustine ca, d
Bucuresteanca Elena Badea reclama ca a fost victima unui caz de malpraxis ce-l transforma pe prof. dr. Dimitrie Nanu, seful Clinicii de Obstetrica-Ginecologie a Spitalului Caritas, intr-un nou doctor Ciomu, dar al femeilor. Elena Badea sustine ca, desi a fost supusa unei interventii chirurgicale de sterilizare, ea a ramas gravida, si nu o data, ci de doua ori, primul fat devenind, insa, neviabil in timpul sarcinii, fapt ce a pus viata mamei in pericol.

In replica, prof. dr. Dimitrie Nanu se simte tracasat si declara ca nu mai discuta pe marginea cazului decat prin intermediul avocatilor si in instanta. Colegiul Medicilor si Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 3 efectueaza verificari, ca urmare a plangerilor Elenei Badea, reprezentata de avocatul Mariana Stefan.

Bucuresteanca Elena Badea reclama ca a fost victima unui caz de malpraxis ce-l transforma pe prof. dr. Dimitrie Nanu, seful Clinicii de Obstetrica-Ginecologie a Spitalului Caritas intr-un nou doctor Ciomu, dar al femeilor. Elena Badea sustine ca, desi a fost supusa unei interventii chirurgicale d e sterilizare, ea a ramas gravida, si nu o data ci de doua ori, primul fat devenind, insa, neviabil in timpul sarcinii, fapt ce a pus viata mamei in pericol. Prof. dr. Nanu declara ca se simte tracasat si ca nu va mai discuta pe marginea acestui caz „decåt prin intermediul avocatilor si in instanta“. Colegiul Mecicilor si Parchetul de pe långa Judecatoria sectorului 3 efectueaza verificari, ca urmare a plångerilor depuse de Elena Badea prin intermediul avocatului Mariana Stefan.

Cazul profesorului-doctor Dimitrie Nanu, seful Clinicii de Obstetrica-Ginecologie a Spitalului Caritas risca sa se transforme intr-un nou „dosar Ciomu“, dar de data aceasta victima nu este barbat, ci femeie. Bucuresteanca Elena Badea, in varsta de 37 de ani, reclama ca a fost supusa unei interventii chirurgicale de sterilizare sau cel putin asta i-a fost comunicat de catre prof. dr. Nanu, fapt ce reiese si din Biletul de Iesire din Spital nr. F 06049/ 5.10. 2004, parafat chiar de catre prof. dr Nanu: „Pe data de 27.09.2005 se practica sterilizarea chirurgicala“. Numai ca, situatia pacientei Elena Badea nu a evoluat tocmai bine - dupa cum ea insasi sustine in plangerile depuse la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti si la Colegiul Mecicilor: „La doua-trei zile dupa operatie am facut doua blocaje. De urgenta mi s-a facut sondarea de catre medicul de garda. (...) Dupa externare am revenit acasa, dar ma simteam foarte rau, acuzand dureri la mijloc si dereglari de tot felul“. Intre timp, femeia, si ea tot cadru sanitar, a fost pensionata medical gradul III, cu drept de munca patru ore, caci nu si-a mai revenit niciodata complet.

Sterilizata chirurgical, dar... insarcinata
Surpriza (sau nu!) avea sa vina un an mai tarziu, mai exact pe 2 octombrie 2006, cand Elena Badea a mers la un control la Spitalul Parhon, dar nu pentru aceeasi problema, ci pentru ca avea necazuri si cu glanda tiroida.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.