Templierii din intreaga lume au comemorat si la Paris, in perioada 17-18 martie, 700 de ani de la inceputul persecutiilor impotriva Ordinului Templului si 693 de ani de la moartea Marelui Maestru Jacques de Molay. Cu aceasta ocazie, Marele Prior al
Templierii din intreaga lume au comemorat si la Paris, in perioada 17-18 martie, 700 de ani de la inceputul persecutiilor impotriva Ordinului Templului si 693 de ani de la moartea Marelui Maestru Jacques de Molay. Cu aceasta ocazie, Marele Prior al Frantei Gerard Willery a declarat in exclusivitate pentru „Gardianul“ ca „numeroase filme, publicatii si documente demonstreaza interesul acut“ pentru templieri. Willery a precizat ca „din perspectiva istorica“ templierii au avut un rol important. „Sunt precursori in aproape toate domeniile pe care le folosim astazi in mod curent“, a subliniat Willery.

Marele Prior al Frantei a mai aratat ca templierii sunt aparatorii unor valori importante: imaginea ecvestra a Cavalerului, in spatele caruia se afla un alt Cavaler, imagine mitica si efigie a solidaritatii dintre oameni. Mai trebuie adaugat, potrivit lui Willery, si valorile crestine pe care le imbratiseaza Ordinul.




Templierii din intreaga lume au comemorat si la Paris, in perioada 17- 18 martie, 700 de ani de la inceputul persecutiilor impotriva Ordinului Templului si 693 de ani de la moartea Marelui Maestru Jacques de Molay.

Cu aceasta ocazie, Marele Prior al Frantei Gerard Willery a declarat in exclusivitate pentru „Gardianul“ ca „numeroase filme, publicatii si documente demonstreaza interesul acut“ pentru templieri. Willery a precizat ca „din perspectiva istorica templierii au avut un rol important. „Sunt precursori in aproape toate domeniile pe care le folosim astazi in mod curent, cum ar fi bancile, cecurile, cambiile, comertul, schimburile internationale securizate, rutele care ne poarta de la un capat (...) pe drumul cel mai scurt, acordurile maritime, ca si atat de multe alte lucruri“, a subliniat Willery. Mai mult decat atat, Marele Prior al Frantei a aratat ca templierii sunt aparatorii unor valori importante: imaginea ecvestra a Cavalerului, in spatele caruia se afla un alt Cavaler, imagine mitica si efigie a solidaritatii, a iubirii dintre oameni. Mai trebuie adaugat, potrivit lui Willery, si valorile crestine pe care le imbratiseaza Ordinul.



Martie, luna supliciului
18 martie are o incarcatura deosebita pentru templieri. Ziua comemorarii supliciului Marelui Maestru Jacques de Molay a inceput dis-de-dimineata, delegatia prezenta la Paris plecand cu vaporul catre Ile-de-la-Cite pentru ceremonia de comemorare oficiata de Marele Prior al Frantei Cavaler Mare Cruce Gerard Willery, asistat de Marele Capelan al Frantei, pe treptele din fata placii comemorative Jacques de Molay.



Tinuta de Lucru
Doamnele si Cavalerii Templului au purtat Tinuta de Lucru - mantia alba a Ordinului imbracata peste rasa alba de Scutier, colanul cu crucea templiera, semnele de grad detinute in Ordin, manusi albe - de la plecarea de pe chei, din fata hotelului unde au fost cazati delegatiile si pe toata durata ceremoniei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.