Directorul Departamentului Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru (foto), a declarat ieri ca UEFA a diminuat cu 20 la suta suma acordata anual forului de la Bucuresti in urma erorilor comise in procesul de licentiere, in cazul gruparilor Sportul Stud
Directorul Departamentului Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru (foto), a declarat ieri ca UEFA a diminuat cu 20 la suta suma acordata anual forului de la Bucuresti in urma erorilor comise in procesul de licentiere, in cazul gruparilor Sportul Studentesc si Jiul Petrosani. Duru spune ca, in urma suspendarii certificatului de calitate a functionarii sistemului de licentiere, cluburile din prima liga si alte 10 din liga secunda vor primi anul acesta cate 8000 de lei, fata de cate 10.000 de lei, cat era stabilit initial.
"Ni s-a suspendat certificatul privind calitatea functionarii sistemului de licentiere acordat de catre o firma autorizata de UEFA si ni s-a diminuat contributia financiara anuala cu 20 la suta. Asta inseamna aproximativ 60.000 de franci elvetieni, pentru ca noi avem alocata o suma de 300.000 de franci elvetieni din partea UEFA pentru implementarea sistemului de licentiere. Din cauza faptului ca nu mai avem certificat de calitate a functionarii sistemului s-a diminuat cu 20 de procente suma care ne revenea. O parte din aceasta suma noi o distribuiam cluburilor care sunt in procesul de licentiere. Noi propusesem pentru acest an 10.000 de lei de club, aproximativ 150.000 de franci elvetieni in total. Acum, diminuandu-se cu 20 la suta aceasta suma, am scazut si noi contributia care va fi de 8000 de lei in loc de 10.000 de lei. Acesti bani trebuiau impartiti celor 18 cluburi din Liga I si altor 10 cluburi din liga secunda, clasate la jumatatea campionatului pe primele cinci pozitii ale celor doua serii", a declarat Duru. Acesta a motivat si decizia luata de forul continental: "Decizia a fost luata pentru ca ambele comisii de licentiere nu si-au respectat mandatul. Au apreciat in prima instanta ca Sportul Studentesc era inaintea unui meci important si s-a considerat ca ar fi intervenit in competitie si i-au acordat licenta. Iar cea de-a doua greseala a fost acordarea licentei clubului Jiul Petrosani. Membrii comisiei sunt independenti, nu sunt angajatii federatiei, dar asta nu inseamna ca sunt independenti si de manualul de licentiere. S-a luat masura anul trecut in luna septembrie inlocuirea a 4 dintre cei 7 membri de la Comisia de Apel, cei care au luat decizia de a acorda licenta clubului Jiul Petrosani, dar care au luat hotararea corecta in cazul Sportului Studentesc in cea de-a doua faza". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.