Voiculescu cere "Strict Secret" pe dosarul sau

Curtea de Apel Bucuresti a fixat un nou termen al procesului prin care Dan Voiculescu contesta verdictul de politie politica primit din partea CNSAS, noutatea reprezenand faptul ca , lider

Voiculescu cere "Strict Secret" pe dosarul sau

Curtea de Apel Bucuresti a fixat un nou termen al procesului prin care Dan Voiculescu contesta verdictul de politie politica primit din partea CNSAS, noutatea reprezenand faptul ca , liderul PC solicita pastrarea caracterului secret al judecarii. Potrivit legii CNSAS, sedintele sunt secrete, ca si actele de la dosar, insa, Voiculescu cere secretizarea totala a procesului, inclusiv a termenelor fixate. Pe de alta parte, in drum spre Cotroceni, Dan Voiculescu a facut o scurta escala, adica a facut o conferinta de presa in care a acuzat o conspiratie la adresa sa instrumentata de presedintele Basescu cu ajutorul Parchetului General si al DNA. Printre altele vom afla in zilele urmatoare ca Traian Basescu a facut politie politica.

Inarmat cu... "arme vechi" si nerabdator sa incheie "socotelile", presedintele Dan Voiculescu n-a mai
asteptat verdictul instantei, suparat ca procurorul intarzie. Dar i-au trecut emotiile, deocamdata... nou termen pe data de 29 mai. Sergiu Andon, a anuntat ca a cerut pastrarea caracterului secret al judecarii. Potrivit legii CNSAS, sedintele sunt secrete, ca si actele de la dosar. Avocatul liderului PC a solicitat, insa, secretizarea totala a procesului, inclusiv a termenelor fixate. In drum spre Cotroceni, Dan Voiculescu a facut o scurta escala, adica a ftinut o conferinta de presa in care a acuzat o conspiratie la adresa sa, instrumentata de presedintele Basescu cu ajutorul Parchetului General si al DNA. Printre altele vom afla in zilele urmatoare ca Traian Basescu a facut politie politica. Curtea de Apel Bucuresti a acordat, ieri, un nou termen in procesul prin care Dan Voiculescu contesta verdictul de politie politica primit din partea Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii. Venit dis-de dimineata la Curtea de Apel pentru a primi raspunsul instantei la contestatia sa si pentru a vedea daca mai are timp sa-si dea si demisia din Parlament si sa ajunga la consultarile de la Cotroceni, presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu n-a stat prea mult pentru ca avea treaba si procurorul de sedinta trecuse de sfertul academic. In schimb, l-a delegat pe avocatul sau, deputatul Sergiu Andon, sa stea de vorba cu jurnalistii si cu judecatorii imediat dupa terminarea sedintei de judecata, care s-a desfasurat cu usile inchise. Liderul conservatorilor a explicat ca este ocupat, poate nu asa de ocupat precum procurorul de instanta care nu sosise nici dupa jumatate de ora de asteptari. Pe sistemul "salutare si-un praz verde", Voiculescu venise cu gandul sa "incheie socotelile cu CNSAS" si cu precizarea ca isi mentine decizia de a parasi Parlamentul in cazul ca hotararea instantiei ii va fi nefavorabila, adaugand ca va convoca plenul PC unde se va desemna un alt presedinte, ca doar " se poate face politica si fara mine". Ei bine, pana la urmatorul termen, plenul PC mai asteapta... Pana sa ajunga la Cotroceni, presedintele PC a sustinut o conferinta de presa in care a prezentat un fel de teorie a conspiratiei indreptate de presedintele Basescu impotriva sa, pe care l-a acuzat ca a facut politie politica, atat inainte de revolutie cat si dupa, si ca va face publice aceste materiale astazi, in cadrul Comisiei de anchetare a faptelor presedintelui. Voiculescu a mai adaugat ca se strang materiale pe toate caile pentru a fi anihilat, iar instrumentele folosite de Basescu sunt Procuratura si DNA, iar aceste miscari de trupe s-au intensificat odata cu infiintarea comisiei de ancheta pe care o conduce. "Au ajuns intr-o faza in care fac greseli, intra in institutii trimisi ai procurorilor si spun ca au nevoie urgenta de ceva despre Voiculescu sau familia lui. Este incredibil pentru o tara membra a Uniunii Europene", a completat Voiculescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.