Ministerul Muncii a deschis oficial seria manifestarilor si actiunilor prilejuite de proiectul "Anul European al Egalitatii de Sanse pentru toti", proiect pan-european propus de Comisia Europeana, in vederea asigurarii unei participari depline a fiec
Ministerul Muncii a deschis oficial seria manifestarilor si actiunilor prilejuite de proiectul "Anul European al Egalitatii de Sanse pentru toti", proiect pan-european propus de Comisia Europeana, in vederea asigurarii unei participari depline a fiecarei persoane la viata economica si sociala, indiferent de origine etnica, sex, religie, varsta, dizabilitati sau orientare sexuala. Ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, a afirmat ca in Romania accesul la locul de munca este dificil pentru persoanele cu dizabilitati si cele cu varsta de peste 50 de ani, in conditiile in care locul de munca este principala cale de integrare sociala. In opinia lui Barbu, problemele specifice Romaniei, ca efect al discriminarii, sunt nivelul scazut al remuneratiei in sectoarele puternic feminizate, reprezentarea inechitabila la nivel politic a femeilor, dificultatile in accesul la servicii sociale specializate pentru persoanele cu dizabilitati, existenta stereotipurilor si prejudecatilor in ceea ce priveste persoanele cu orientare sexuala diferita etc. "Realitatea de zi cu zi ne arata ca avem inca multe bariere de depasit" a subliniat ministrul Muncii. (Corina SCARLAT)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.