Dupa doi ani si trei luni de la incendiul care a devastat sala si scena Teatrului National de Opereta „Ion Dacian“ (TNO), eforturile de reabilitare au facut ca aceasta sa poata fi redeschisa publicului, a anuntat Adrian Iorgulescu, minis
Dupa doi ani si trei luni de la incendiul care a devastat sala si scena Teatrului National de Opereta „Ion Dacian“ (TNO), eforturile de reabilitare au facut ca aceasta sa poata fi redeschisa publicului, a anuntat Adrian Iorgulescu, ministrul culturii si cultelor, in cadrul unei conferinte de presa. Lucrarile au fost finantate, pe de o parte, de Ministerul Culturii, dar si din rezerva speciala a guvernului. Sumele care au fost alocate refacerii sediului, salii si scenei au ajuns la 4 milioane de lei. Razvan Ioan Dinca, directorul general al TNO, a spus ca lucrarile sunt aproape gata. Noua sala are o capacitate de 254 de locuri, iar scena a suferit modificari si in ceea ce priveste dimensiunile - 13m/10m, cu o fosa in care incap in jur de 40 de muzicieni. Primul spectacol pe noua scena a TNO va avea premiera pe 31 martie - „Broadway-Bucuresti“ - un colaj de secvente din 14 musicaluri celebre, realizate de la inceputuri pana astazi.

In cadrul aceleiasi conferinte, ministrul a precizat ca prima sesiune a concursului de proiecte cinematografice, din acest an, se va organiza dupa un nou regulament. Iorgulescu a mai subliniat c a este pentru ultima oara cand se mai modifica regulamentul de concurs al CNC pe perioada in care el va fi ministrul culturii. „Cei care nu sunt de acord cu continutul regulamentului sa nu se mai prezinte la acest concurs“, a mentionat ministrul culturii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.