Colega de detentie a jurnalistilor romani rapiti in Irak, Florence Aubenas, a raspuns, prin comisie rogatorie, Curtii de Apel Bucuresti, care judeca procesul de terorism al lui Munaf. Este asteptata si marturia Giulianei Sgrena, jurnalista italiana
Colega de detentie a jurnalistilor romani rapiti in Irak, Florence Aubenas, a raspuns, prin comisie rogatorie, Curtii de Apel Bucuresti, care judeca procesul de terorism al lui Munaf. Este asteptata si marturia Giulianei Sgrena, jurnalista italiana rapita si ea in Irak.

Colega de detentie a jurnalistilor romani rapiti in Irak, Florence Aubenas, a raspuns prin comisie rogatorie instantei Curtii de Apel Bucuresti care judeca procesul de terorism al lui Mohammad Munaf, relatand mai multe intamplari petrecute in perioada cat a fost ostatica, in 2005, alaturi de jurnalistii romani rapiti la Bagdad.

Jurnalista, propusa pentru a fi audiata prin comisie rogatorie de Ovidiu Ohanesian, a povestit ca isi propusese sa realizeze un reportaj despre refugiatii din Fallujah si ca a ajuns in tabara de refugiati, in data de 5 februarie 2005. Rapirea ei si a celui care o insotea, Hussein, s-a produs fara violenta, dar sub amenintarea armelor, dupa ce masina in care se aflau a fost blocata de do ua autovehicule. „Hussein si cu mine am fost constransi fara violenta“, a declarat Florence Aubenas, prin comisie rogatorie.

Calus in gura timp de o luna
Florence Aubenas a povestit cum, in momentul rapirii nu a fost atenta la ceea ce se intampla, deoarece in clipele respective vorbea la telefon. Ea a spus ca au fost dusi in subsolul unei case, unde era liniste deplina si unde nu putea percepe nici macar zgomotele de pe strada. Aubenas a declarat ca avea ochii acoperiti, iar calusul i-a fost scos de la gura abia dupa aproximativ o luna de zile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.