Liberalizarea totala a contului de capital a crescut volumul tranzactiilor valutare

Tranzactiile pe piata valutara din Romania depasesc in prezent un miliard de euro, fata de 600-700 de milioane de euro, in 2006, ca urmare a liberaliza
Liberalizarea totala a contului de capital a crescut volumul tranzactiilor valutare

Tranzactiile pe piata valutara din Romania depasesc in prezent un miliard de euro, fata de 600-700 de milioane de euro, in 2006, ca urmare a liberalizarii totale a contului de capital, a anuntat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, citat de Rompres. Convertibilitatea deplina a monedei nationale s-a produs, potrivit studiului prezentat de guvernator, in septembrie 2006. Isarescu a spus ca etapizarea procesului de liberalizare a contului de capital a fost una corecta, fiind respectate principiile intrarilor de capital inaintea iesirilor, prioritatea fluxurilor pe termen mediu si lung inaintea celor pe termen scurt, investitiile directe inaintea celor de portofoliu si a fost respectata secventialitatea banci-intreprinderi-populatie. Cresterea gradului de deschidere a economiei romanesti (importurile si exporturile de bunuri si servicii) era de 76,7%, la 31 decembrie 2006, a aratat guvernatorul, care a precizat ca, o data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si in urma transformarilor aparute in piata, riscurile la adresa stabilitatii financiare a economiei romanesti nu au fost eliminate, iar natura acestora s-a schimbat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.