Papa Benedict al XVI-lea si-a tinut slujba duminicala intr-o inchisoare pentru minori de la periferia Romei, unde nu a gasit decat cinci copii italieni, restul fiind romani, bosniaci, croati, macedoneni si sarbi, care au crescut departe de familii si
Papa Benedict al XVI-lea si-a tinut slujba duminicala intr-o inchisoare pentru minori de la periferia Romei, unde nu a gasit decat cinci copii italieni, restul fiind romani, bosniaci, croati, macedoneni si sarbi, care au crescut departe de familii si de afectiunea partintilor, relateaza La Croix. Inchisoarea Casal del Marmo, de la periferia capitalei italiene, a primit deja, in 1980, vizita Papei Ioan Paul al II-lea. Atunci, toti tineri detinuti erau italieni. De data aceasta, italieni nu sunt decat cinci - ceilalti sunt romani, bosniaci, croati, macedoneni si sarbi. Majoritatea, aflati departe de familiile lor, au crescut fara afectiunea parintilor, subliniaza preotul inchisorii, citat in editia electronica a cotidianului catolic La Croix. Cei 50 de tineri, baieti si fete, care l-au primit duminica dimineata pe Benedict al XVI-lea, sunt cei in care societatea nu-si mai pune nicio speranta si carora nu i-a mai ramas sa le propuna decat inchisoarea. In fata altarului micii capele s-au adunat vieti deja ruinate: copiii sunt inchisi pentru furturi, dar si agresiuni sexuale, violuri, omucideri, relateaza La Croix. Papa, aflat la prima sa vizita intr-o inchisoare, a stiut sa gaseasca cuvintele, zambetul, atentia potrivite, salutand fiecare copil in parte si renuntand la textul pregatit dinainte pentru a improviza o slujba simpla si directa, mai scrie La Croix. Acestor copii, care au pornit cu stangul in viata, Benedict al XVI-lea le-a explicat parabola fiului risipitor, care a sfarsit prin a intelege "unde se afla adevarata viata, cea care gaseste un inteles in cladirea casei si a societatii". "Omul este liber", asa cum era fiul din parabola, a conchis Papa. "Dar trebuie sa intelegem ce inseamna aceasta libertate. Este o trambulina care ne poate trimite intr-o mare infinita de bunatate divina, dar poate fi si un plan inclinat, pe care se aluneca spre un abis al pacatului si al raului, in care se pierdem libertatea si demnitatea", le-a spus Papa copiilor.
"Nu ne-am fi imaginat niciodata ca o persoana atat de importanta ca tine va veni sa ne vada", i-a marturisit ulterior unul dintre tineri lui Benedict al XVI-lea. "Stim ca trebuie sa platim pentru ceea ce am facut. Dar speram ca tu ne intelegi", a adaugat minorul detinut, potrivit La Croix.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.