La inchiderea primei editii, premierul Tariceanu a declarat ca va avea o noua discutie cu ministrul democrat al Internelor, Vasile Blaga, pe tema demisiei acestuia din Guvern, pentru ca nu a semnat ordonanta pentru amanarea euroalegerilor, urmand ca
La inchiderea primei editii, premierul Tariceanu a declarat ca va avea o noua discutie cu ministrul democrat al Internelor, Vasile Blaga, pe tema demisiei acestuia din Guvern, pentru ca nu a semnat ordonanta pentru amanarea euroalegerilor, urmand ca dupa aceasta intalnire sa ia o decizie. "Am convenit cu Blaga sa discute in PD cazul sau. Termenul limita a fost duminica seara. Astazi (luni, n.r.) voi avea o noua discutie in urma careia voi decide. Functia guvernamentala implica responsabilitate. Blaga trebuie sa-si asume consecintele", a declarat, luni, premierul Calin Popescu Tariceanu. Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a declarat ca nu a semnat ordonanta de urgenta pentru amanarea alegerilor, intrucat aparea ca initiator al unui act normativ elaborat, de fapt, de catre secretarul general al Guvernului, Radu Stroe. "Eu nu pot sa semnez o ordonanta de urgenta pe care n-am initiat-o eu, ci a fost elaborata de Radu Stroe, iar eu apar ca initiator", a explicat Blaga. Nici ministrul Justitiei, Monica Macovei, nu a semnat ordonanta, explicand, printr-o nota trimisa SGG, ca actul normativ nu indeplineste conditiile obiective de avizare, motiv pentru care MJ nu poate aviza ordonanta de urgenta. Ordonanta de urgenta prin care s-au amanat alegerile pentru Parlamentul European a fost adoptata, saptamana trecuta, prin decizia primului ministru Calin Popescu Tariceanu. Prin ordonanta sunt abrogate HG de la finele lunii ianuarie prin care se stabilea data alegerilor si OU nr 9/23 februarie 2007 prin care se interzice suspendarea procesului electoral.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.