Partida cu Olanda, programata sambata viitoare, gaseste echipa Romaniei intr-o situatie dificila. Nu mai putin de opt jucatori sunt accidentati. Totodata selectionerul Victor Piturca a lipsit de la primele antrenamente, fiind plecat la Craiova pentr
Partida cu Olanda, programata sambata viitoare, gaseste echipa Romaniei intr-o situatie dificila. Nu mai putin de opt jucatori sunt accidentati. Totodata selectionerul Victor Piturca a lipsit de la primele antrenamente, fiind plecat la Craiova pentru a-si inmormanta tatal.

Meciul de sambata, cu Olanda, gaseste echipa nationala a Romaniei intr-una dintre cele mai grele perioade din ultimii ani. Cu jucatori iesiti din forma sau care fac tusa la formatiile lor de club, „tricolorii“ mai sunt si decimati de accidentari. Astfel, nu mai putin de opt jucatori sunt indisponibili pentru confruntarea de la Rotterdam. „Bomboana pe coliva“ a fost pusa de decesul tatalui selectionerului, care l-a scos din circuit, momentan, si pe Victor Piturca.

Tricolorii par a fi blestemati inainte de meciul cu echipa lui Marco van Basten. Nationala Romaniei se confrunta cu o multime de probleme inaintea jocului decisiv cu Olanda, programat sambata, la Rotterdam (ora 21.30 / TVR1), in preliminariile Euro 2008. In afara posturilor de portar si atacanti, selectionerul va fi obligat sa inoveze, lucru de care ar putea profita expe rimentatii fotbalisti ai lui Marco van Basten. Cea mai grea alegere o are de facut in ceea ce priveste cuplul de fundasi centrali. In absenta lui Chivu, aflat in refacere dupa operatia de deviatie de sept, dar si a lui Ghionea si, probabil, Tamas, Piturca are de ales dintre Radoi, Goian si Radu Stefan. In linia de mijloc, Nicolita si Badoi isi disputa postul de mijlocas dreapta. Totusi, nici unul dintre ei nu traverseaza o forma care sa ne dea sperante ca i-ar face fata cu brio (alaturi de titularul Contra) lui Arjen Robben. Intre atatea probleme de lot, Victor Piturca putea sa apeleze, macar in ceasul al 12-lea, la Ogararu, Vlad Munteanu si chiar Sergiu Radu. Oricare dintre acestia puteau ajuta echipa nationala in aceste momente dificile. Sa ne aducem aminte ca tot o serie interminabila de accidentari a facut ca, in campania trecuta de calificare, cea de la CM din 2006, „tricolorii“ sa scoata doar un rezultat de egalitate cu Armenia. Unul care, in economia grupei, a dus la ratarea locului ce ne-ar fi dat dreptul sa disputam meciul de baraj.

Primul antrenament a fost condus de 'secunzi>>
Plecat la Craiova, unde pregateste inmormantarea tatalui sau, Victor Piturca a dorit sa revina ieri dimineata in Bucuresti pentru a participa la reunirea lotului si a sustine o conferinta de presa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.