Presedintele Traian Basescu i-a trimis, ieri, ministrului justitiei, Monica Macovei, cererea privind cercetarea ministrului comunicatiilor, Zsolt Nagy (UDMR). Macovei a transmis tot ieri documentele Parchetului General. Totusi, comisia speciala de la
Presedintele Traian Basescu i-a trimis, ieri, ministrului justitiei, Monica Macovei, cererea privind cercetarea ministrului comunicatiilor, Zsolt Nagy (UDMR). Macovei a transmis tot ieri documentele Parchetului General. Totusi, comisia speciala de la Cotroceni arata ca nu a descoperit „indicii temeinice" privind savarsirea, de catre Nagy, a faptelor indicate de Parchetul General. „Comisia nu recomanda clasarea, dar nici nu se pronunta in sensul existentei unor indicii temeinice privind comiterea de catre ministrul Nagy a vreuneia din infractiunile nominalizate in sesizarea Parchetului. De aceea, comisia propune continuarea cercetarilor, cu sau fara inceperea urmaririi penale, pentru a se putea confirma sau infirma implicarea ministrului Zsolt Nagy in savarsirea vreunei fapte prevazute de legea penala, tinand cont si de mentiunile din referatul Parchetului privind existenta unor probe in curs de administrare", se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale. Potrivit acestui comunicat, Basescu l-a informat pe Nagy asupra deciziei luate, insa nu a cerut suspendarea sa. Presedintele UDMR, Marko Bella, a precizat ca formatiunea politica pe care o conduce ii acorda in continuare sprijin ministrului Nagy.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.