Israelienii vor dialog

Majoritatea israelienilor sint in favoarea unui dialog pentru pace cu intregul sau cu o parte din guvernul palestinian de uniune nationala, potrivit unui sondaj publicat de cotidianul "Yediot Aharonot". Aproximativ
Israelienii vor dialog

Majoritatea israelienilor sint in favoarea unui dialog pentru pace cu intregul sau cu o parte din guvernul palestinian de uniune nationala, potrivit unui sondaj publicat de cotidianul "Yediot Aharonot". Aproximativ 39% dintre israelieni sint in favoarea initierii negocierilor pentru pace cu intregul cabinet palestinian de uniune nationala, din care fac parte atit membri Hamas, considerata drept o miscare terorista la Tel Aviv, cit si Fatah. Doar 17% prefera lansarea discutiilor numai cu reprezentantii Fatah, partidul considerat moderat, condus de presedintele autoritatii palestiniene Mahmud Abbas. Aproape jumatate dintre persoanele chestionate (40%) sint impotriva oricaror discutii cu noul guvern palestinian condus de premierul ales Ismail Haniyeh, membru Hamas. Noul cabinet palestinian de uniune a depus juramintul saptamina trecuta, dupa ce a fost investit de Consiliul Legislativ Palestinian. SUA au anuntat deja ca vor discuta doar cu oficialii palestinieni care nu sint membri Hamas. (Carmen Gavrila)

Rusii vind centrale

O delegatie a consortiului rus Atomstroyexport se afla la Rabat unde incearca sa convinga autoritatile sa construiasca in Maroc o centrala nucleara, de tipul celei pe care o finalizeaza in Iran. Negocierile cu marocanii fac parte dintr-un plan al companiei rusesti de a construi centrale nucleare in tot nordul Africii. (C.G.)

SUA dezgheata bani

Washingtonul si Phenianul au ajuns la un acord pentru deblocarea fondurilor nord-coreene inghetate de SUA. In toamna anului 2005, in urma acuzatiilor americane de spalare de bani in favoarea Phenianului, autoritatile din Macao au inghetat fonduri nord-coreene de 25 de milioane de dolari aflati la Banco Delta Asia. Una dintre conditiile impuse de Coreea de Nord pentru denuclearizare a fost deblocarea acestor fonduri pe care a promis sa le foloseasca pentru a ameliora nivelul de trai al nord-coreenilor. (C.G.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.