Functionarii din casele de pensii sau din inspectoratele de munca vor picheta, joi, Ministerul Muncii, principala revendicare fiind introducerea in statutul functionarilor publici a sporurilor de fidelitate specifice meseriei, a declarat, ieri, lider
Functionarii din casele de pensii sau din inspectoratele de munca vor picheta, joi, Ministerul Muncii, principala revendicare fiind introducerea in statutul functionarilor publici a sporurilor de fidelitate specifice meseriei, a declarat, ieri, liderul sindical, Constantin Buzoiu. Potrivit presedintelui Federatiei Nationale a Sindicatelor din Munca si Protectie Sociala, Constantin Buzoiu, sindicalistii cer modificarea statutului functionarilor publici prin introducerea unor sporuri care sa fie in concordanta cu periculo-zitatea meseriei pe care o au. Liderul sindical acuza conducerea Ministerului Muncii de lipsa de interes fata de angajatii proprii, pentru ca cererea de modificare a statutului a fost inaintata inca din noiembrie anul trecut, dar nu s-a luat nicio masura.
Totodata, sindicalistii vor mai cere si modificarea statutului functionarilor publici prin eliminarea incompatibilitatilor si adoptarea legii privind sistemul unitar de salarizare.
Potrivit lui Buzoiu, la pichetul de joi, care va avea loc intre orele 11.00 si 13.00, vor participa aproximativ 150 de functionari, angajati ai caselor de pensii, ai inspectoratelor teritoriale de munca, ai directiilor de munca si ai agentiilor pentru ocuparea fortei de munca din mai multe judete limitrofe Bucurestiului. In timpul protestelor, activitatea institutiilor nu va fi afectata.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.