O statistica a sindicatelor din invatamant arata ca, de la inceputul actualului an de invatamant, la nivelul tarii, peste 900 de cadre didactice au parasit Educatia, preferand alte locuri de munca, fie in tara, fie in strainatate. In medie, in unita
O statistica a sindicatelor din invatamant arata ca, de la inceputul actualului an de invatamant, la nivelul tarii, peste 900 de cadre didactice au parasit Educatia, preferand alte locuri de munca, fie in tara, fie in strainatate. In medie, in unitatile de invatamant din marile orase, au parasit catedra cam doi-trei profesori, iar directorii sunt disperati ca trebuie sa completeze locurile vacante cu cine se nimereste.

Situatia cadrelor didactice titulare din invatamantul romanesc devine din ce in ce mai dramatica. O ultima statistica, realizata de Federatia Sindicatului „Spiru Haret“, arata ca de la inceputul acestui an scolar peste 900 de profesori au parasit sistemul de invatamant, indreptandu-se spre alte locuri de munca. Pentru multa lume, aceasta situatie nu este o noutate. Insa, daca luam in calcul faptul ca anul scolar 2006-2007 nu s-a incheiat inca si ca aceasta cifra se refera la situatia de la finele primului semestru, in opinia staticienilor, evolutia abandonului va fi, dup a incheierea actualului an de invatamant, cu noua-zece procente mai mult fata de anul trecut, adica cu 200-300 de profesori mai mult la nivelul intregii tari. Numai pe segmentul invatamantului liceal, la 15 septembrie anul trecut clasele IX-XII au inceput scoala cu un deficit de 4.782 de cadre didactice titulare. Ministerul Educatiei nu a dat nici o statistica a situatiei de la sfarsitul primului semestru.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.