Seful Sectiei de Istorie din cadrul Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova, Marinela Penes, a confirmat distrugerea partiala a celor doua situri de catre lamele utilajelor care au decopertat terenul. Aceasta a mai spus ca, inca din anul 2
Seful Sectiei de Istorie din cadrul Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova, Marinela Penes, a confirmat distrugerea partiala a celor doua situri de catre lamele utilajelor care au decopertat terenul. Aceasta a mai spus ca, inca din anul 2004, cand se efectua studiul de fezabilitate, realizat de proiectantul general Search Corporation, reprezentantii muzeului judetean au realizat o estimare a potentialului arheologic existent pe traseul autostrazii, fiind identificate 42 de situri, printre care si cele doua de la Rafov. "Nu am fost contactati decat o data si am fost invitati la Compania Nationala de Autostrazi pentru o discutie pe tema contractului ce trebuia semnat intre muzeu si companie, ca beneficiar al lucrarii, dar care nu s-a semnat. Discutia a avut loc cu mai putin de o luna in urma. In conditiile in care am vazut ca se ridica problema urgentarii executarii lucrarilor, noi am verificat terenul si astazi (n.r. ieri) am constatat ca doua din obiectivele pe care noi le-am marcat au fost distruse, nu stim inca in ce proportie", a mai spus Penes.
Marinela Penes a precizat ca echipa de arheologi ar fi trebuit sa fie pe teren si sa lucreze pentru asigurarea descarcarii de sarcina arheologica a zonelor respective. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.