Proprietarii de mori de panificatie, aflate in spatiile intravilane, vor trebui sa investeasca circa 4 milioane de euro pentru obtinerea avizelor de mediu, conform cerintelor Comisiei Europene. In caz contrar, majoritatea morilor risca sa intre in f
Proprietarii de mori de panificatie, aflate in spatiile intravilane, vor trebui sa investeasca circa 4 milioane de euro pentru obtinerea avizelor de mediu, conform cerintelor Comisiei Europene. In caz contrar, majoritatea morilor risca sa intre in faliment, avertizeaza producatorii din panificatie.
„Din cauza costurilor mari pentru obtinerea avizelor de mediu, respectiv 3-4 milioane de euro, proprietarii morilor prefera sa-si desfasoare activitatea in afara orasului. Insa, pentru a muta o moara sau un siloz de grau, te costa in jur de 25 milioane de euro, pentru ca vorbim de achizitionarea unui teren, o noua constructie sau cai de acces“, a declarat presedintele Rompan, Aurel Popescu. „Camioanele cu paine si cu materie prima nu vor mai avea voie sa circule prin localitati, motiv pentru care morile vor trebui mutate la periferie“, a adaugat Popescu. Potrivit declaratiilor sale, investitiile de mediu sunt foarte costisitoare si difera in functie de capacitatea morii. „Toate morile vor trebui sa aiba montate filtre impotriva poluarii, astfel incat pe cosurile acestora sa nu iasa nici pic de praf sau fum. Totodata, proprietarii de mori vor trebui sa monteze si niste sisteme de diminuare a zgomotelor, deoarece malaxoarele produc zgomote foare mari“.

3.000 de brutarii incalca normele de igiena


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.