Bancile Unicredit Romania si HVB Tiriac vor lansa, in urmatoarele luni, un birou destinat investitorilor turci, a declarat Melih Mengu, vicepresedintele HVB Tiriac, Divizia Corporate. "Biroul pentru investitorii turci va fi deschis in urmatoarele lun
Bancile Unicredit Romania si HVB Tiriac vor lansa, in urmatoarele luni, un birou destinat investitorilor turci, a declarat Melih Mengu, vicepresedintele HVB Tiriac, Divizia Corporate. "Biroul pentru investitorii turci va fi deschis in urmatoarele luni si se va alatura structurilor destinate investitorilor italieni, germani si spanioli", a afirmat Mengu, intr-o conferinta de presa.
Cele doua banci intentioneaza, tot pentru acest an, sa-si indrepte atentia catre operatiunile destinate clientilor-companii care desfasoara operatiuni pe mai multe piete in care grupul este prezent.
"Pentru fiecare client va exista o persoana dedicata, localizata in tara unde clientilor are sediul central", a spus Mengu. Divizia Corporate este structurata pe clienti mari, de dimensiuni medii, pe servicii de finantare pentru proiecte de investitii, real estate, birouri pentru clientii din Uniunea Europeana si solutii alternative pentru administrarea lichiditatilor. "In ceea ce priveste activitatile de real estate, ne vom orienta catre centre comerciale, proiecte rezidentiale, logistica si de birouri", a mentionat Mengu.
Dupa ce grupul italian UniCredit a finalizat transferul actiunilor detinute la mai multe institutii de credit din Europa Centrala si de Est, Bank Austria Creditanstalt a devenit actionarul majoritar al UniCredit Romania. UniCredit a transferat titlurile detinute la banci din Romania, Turcia, Croatia, Bulgaria, Cehia si Slovacia. Grupul italian nu a transferat si actiunile bancii poloneze Pekao, se arata intr-un comunicat al UniCredit.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.