Actualul ministru al Transporturilor, democratul Radu Berceanu, a declarat
ieri in fata comisiei care ancheteaza posibilitatea suspendarii presedintelui
ca a cautat in documentele arhivate la minister biletelul pe care Basescu i l-
Actualul ministru al Transporturilor, democratul Radu Berceanu, a declarat
ieri in fata comisiei care ancheteaza posibilitatea suspendarii presedintelui
ca a cautat in documentele arhivate la minister biletelul pe care Basescu i l-a trimis lui Dobre, dar nu l-a gasit.
Biletelul presedintelui se referea la achitarea restantelor pe care Compania Nationala Caile Ferate CFR S.A. le avea fata de firma Art Constructii '92, condusa de controversatul om de afaceri Dumitru Bucsaru.
"Am cautat documentul care a aparut in presa si nu l-am gasit in documentele din minister", a declarat Radu Berceanu in timpul audierilor, la care a participat, chiar daca partidul sau a spus ca nu recunoaste legalitatea comisiei. Ministrul a spus ca si-a ghidat verificarile dupa data care aparea pe biletelul facut public de ziarul ZIUA. Berceanu a mai aratat ca toate cele 14 firme care se aflau in aceasta situatie si-au primit banii la circa cinci luni dupa data memoriului Art Constructii '92. Ministrul Tansporturilor a aratat, de asemenea, ca platile au fost facute la toate firmele, dupa cinci luni, fara ca interventia presedintelui sa conteze in vreun fel.
"Pe Necolaiciuc nu prea il cauta nimeni"
Ministrul Transporturilor a sustinut, in context, ca fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc nu a fost gasit pentru ca "nici nu il prea cauta nimeni, la un moment dat". "Am facut sesizari catre DNA, catre toate institutiile cu atributiuni in acest domeniu. Am fost surprins sa constat ca, din pacate, nu au avut un efect rapid. Au fost echipe intregi in control, chiar si acum mai sunt functionari din Ministerul Transporturilor chemati la DNA pentru a da relatii. Senzatia mea este ca nu il gasea nimeni pe Necolaiciuc pentru ca nici nu il prea cauta, la un moment dat", a spus Berceanu. In momentul in care unul dintre membrii comisiei, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a aratat ca aceasta afirmatie este o acuzatie grava la adresa Parchetelor si a Ministerului Justitiei, Berceanu a spus ca este surprins de faptul ca, desi au existat controale inca din 2005, acestea nu au fost corelate si doar in 2007 s-a emis un mandat in cazul lui Necolaiciuc.
PSD vrea raportul de suspendare la termen
Tot ieri, vicepresedintele PSD Liviu Dragnea a cerut Comisiei parlamentare de analiza a solicitarii de suspendare a presedintelui Traian Basescu finalizarea la termen a raportului, pentru a fi trimis Curtii Constitutionale saptamana viitoare. Dragnea a mentionat ca prezentarea la termen a raportului de catre Comisie este necesara pentru ca documentul sa fie depus la cele doua Birouri Permanente ale Parlamentului si pentru a putea fi trimis la Curtea Constitutionala, impreuna cu sesizarea de suspendare din functie a presedintelui, in cursul saptamanii viitoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.