Seful Biroului pentru Straini Giurgiu si un subordonat al acestuia au fost retinuti, la sfarsitul saptamanii trecute, pentru luare de mita si primire de foloase necuvenite, in urma unui flagrant organizat de procurorii DNA si de ofiterii DGA. Cei do
Seful Biroului pentru Straini Giurgiu si un subordonat al acestuia au fost retinuti, la sfarsitul saptamanii trecute, pentru luare de mita si primire de foloase necuvenite, in urma unui flagrant organizat de procurorii DNA si de ofiterii DGA. Cei doi sunt acuzati ca, in schimbul unor sume de bani si unei mese la restaurant, au „rezolvat“ cu rapiditate solicitarile mai multor cetateni arabi, de prelungire a vizelor de sedere pe teritoriul Romaniei. Seful biroului, comisar-sef Neculai Ghindaoanu, a fost arestat pe o perioada de 30 de zile, in timp ce subordonatul acestuia, agent de politie Marian Adrian Udroiu, a fost retinut pentru 24 de ore, ulterior magistratii impunandu-i acestuia interdictia de a parasi localitatea timp de 30 de zile.

Comisarul-sef Neculai Ghindaoanu, aflat la conducerea Biroului Giurgiu al Autoritatii pentru Straini si Probleme de Migrare, a fost arestat, la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce procurorii DNA si ofiterii judiciaristi din cadrul Directiei Generale Anticoruptie l-au prins in flagrant in timp ce primea spaga 1.000 de euro de la reprezentanta unei societati come rciale apartinand unor cetateni turci. In schimbul acestor bani, Ghindaoanu urma sa prelungeasca vizele de sedere pe teritoriul Romaniei pe o perioada de cinci ani pentru doi angajati ai respectivei firme.

Tarife precise
Ofiterul se afla in atentia Serviciului teritorial Giurgiu al DGA inca din luna decembrie a anului trecut, intrucat reprezentanta societatii comerciale care i-a inmanat lui Neculai Ghindaoanu suma de 1.000 de euro a facut un denunt impotriva sefului Biroului Straini Giurgiu, acuzandu-l pe acesta ca pretinde bani pentru prelungirea vizelor de sedere. Astfel, anchetatorii au stabilit ca, in cursul anului 2006, patronii turci ai firmei in cauza au delegat-o pe denuntatoare sa se ocupe de formalitatile necesare la Autoritatea pentru Straini si, in acest scop, femeia a intrat in legatura cu comisarul-sef Neculai Ghindaoanu. Dupa cateva intrevederi, denuntatoarea a inteles cum stau lucrurile pentru ca problemele sa fie rezolvate intr-un timp „rezonabil“. Seful Biroului avea tarife precise - 200 de euro pentru prelungirea vizei pe un an si 500 de euro pentru prelungirea vizei pe o perioada de cinci ani. In total, spun anchetatorii, numai anul trecut comisarul-sef Neculai Ghindaoanu a primit de la denuntatoare bani, in mai multe randuri, totalizand 1.400 de euro.

La restaurant
Lucrurile nu se opresc aici. Extinzand cercetarile, procurorii DNA au primit un alt autodenunt, de aceasta data de la un cetatean libanez care, in luna noiembrie a anului trecut, a fost nevoit sa „impinga ceva“ unui subordonat al comisarului-sef Ghindaoanu pentru rezolvarea problemei de prelungire a vizei de sedere. Libanezul a luat legatura cu agentul de politie Udroiu Adrian Marian, angajat in cadrul aceluiasi Birou Teritorial Giurgiu al Autoritatii pentru Straini si Probleme de Migratie. In mai multe randuri, denuntatorul libanez a fost nevoit sa-i scoata la restaurant, in centrul Giurgiului, atat pe Ghindaoanu, cat si pe Udroiu, ultima data, spun anchetatorii, „cina“ costand 3 milioane de lei vechi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.