Termenul acordat de premierul Calin Popescu Tariceanu ministrului de Interne Vasile Blaga pentru a da un raspuns privind demisia a expirat ieri, a anuntat liderul PIN Cozmin Gusa.
El a precizat ca Tariceanu i-a cerut miercuri lui Blaga sa-si de
Termenul acordat de premierul Calin Popescu Tariceanu ministrului de Interne Vasile Blaga pentru a da un raspuns privind demisia a expirat ieri, a anuntat liderul PIN Cozmin Gusa.
El a precizat ca Tariceanu i-a cerut miercuri lui Blaga sa-si dea demisia pentru ca nu a semnat ordonanta de Guvern privind amanarea euroalegerilor, in caz contrar ministrul urmand sa fie revocat. Potrivit liderului PIN, in timpul discutiei cu premierul, Blaga a solicitat un termen pentru a da un raspuns, termen care a expirat ieri. "Miercuri i-a fost solicitat ministrului Blaga sa faca un gest de onoare in urma insubordonarii administrative dovedite de refuzul acestuia de a semna ordonanta de guvern prin care se amana alegerile pentru Parlamentul European. Dupa informatiile mele, termenul solicitat de Blaga pentru a da un raspuns expira azi (duminica - n.r.)", a spus Gusa. El a mentionat ca Tariceanu i-a cerut ministrului sa demisioneze pentru a nu il revoca. Liderul PIN a facut un apel catre Blaga, cerandu-i sa nu continue "jocul lui Traian Basescu de a dezechilibra guvernarea Romaniei" si sa-si dea demisia. "Acesta este un gest de care Vasile Blaga este capabil. Il cunosc din campania electorala, ca si pe Traian Basescu. Am mai multa incredere in gesturile lui Blaga decat in cele ale lui Traian Basescu", a conchis Gusa. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.