Targul National de Case incheiat ieri, a multumit clientii interesati de ofertele imobiliare ciudate, dar si costisitoare. Companiile imobilare prezente la targ au reusit sa capteze interesul a peste 70% dintre cei peste 20 de mii de vizitatori, ar

Targul National de Case incheiat ieri, a multumit clientii interesati de ofertele imobiliare ciudate, dar si costisitoare. Companiile imobilare prezente la targ au reusit sa capteze interesul a peste 70% dintre cei peste 20 de mii de vizitatori, arata primele statistici prezentate de organizatorii expozitiei. Antreprenorii in constructii au venit cu idei care mai de care mai tentante - de la iahturile tip garsoniera pana la apartamentele cu pereti de sticla. Locuintele de lux oferite de antreprenori au toate facilitatile care te scutesc de cel mai mic efort - de la veioze cu senzori pana la sisteme de supraveghere video pentru fiecare colt al casei. Astfel, locuinta capata statutul de casa inteligenta. Pretul unei astfel de case este intre 120 de mii de euro si 150 de mii de euro, in functie de spatiu si dotari. Cea mai ciudata oferta a targului a fost insa casa pe apa, un iaht de lux pe care si-l pot permite doar cei cu milioane de euro in cont. O astfel de ambarcatiune costa in jur de 70 de milioane de euro. Un alt concept lansat la Targul de case este blocul din sticla, pe cat de interesant, pe atat de costisitor. Pretul unei astfel de case de lux porneste de la 850 de mii de euro si poate ajunge pana la 1 milion de euro.

1 milion de euro, pretul unei case de lux
Pe de alta parte, cererea de locuinte este din ce in ce mai mare, fapt demonstat chiar de numarul record de vizitatori care au trecut pragul targului desfasurat in Capitala. Romanii cauta case spatioase, bine compartimentate, cu locuri de joaca pentru copii si parcare proprie, aproape de centru si la preturi rezonabile. Cei mai multi vizitatori au cautat apartamentele de trei sau patru camere, situate in zone centrale. Au fost si romani care s-au aratat interesati de proprietati din strainatate. Cea mai ieftina locuinta prezentata la targ a fost o garsoniera in valoare de 40 de mii de euro, iar la cealalta extrema, un apartament de lux de 1,6 milioane de euro.

66.000 de lei, totalul amenzilor pentru constructii fara autorizatii
Totalul amenzilor date persoanelor fizice pentru ridicarea de constructii fara autorizatie se ridica, de la inceputul acestui an, la 66.000 de lei, in timp ce numarul amenzilor reprezinta aproximativ jumatate din cele acordate pe intreg parcursul anului trecut. Inspectorii Serviciului de Autorizare si Disciplina in Constructii din cadrul Municipalitatii Sibiu au dat amenzi in valoare de aproape 20.000 de lei pentru lucrari de constructii fara autorizare. Serviciul Autorizare si Disciplina in Constructii a efectuat, de la inceputul anului, peste 300 de controale. In 2006, au fost controlati peste 1.500 de sibieni. Potrivit inspectorilor, majoritatea neregulilor constatate au fost legate de extinderea caselor de locuit, mansardari sau imprejumuiri, toate realizate fara niciun fel de autorizatie de constructie. Pe de alta parte, multe lucrari de constructie care au fost luate la control de inspectori nu respectau prevederile proiectului si autorizatia emisa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.