Partidul Romania Mare, prin vocea lui Lucian Bolcas, vicepresedinte PRM, considera ca singura modalitate de iesire din criza politica ce macina Romania la ora actuala este, in primul rand, solutionarea problemei demiterii presedintelui Traian Basescu
Partidul Romania Mare, prin vocea lui Lucian Bolcas, vicepresedinte PRM, considera ca singura modalitate de iesire din criza politica ce macina Romania la ora actuala este, in primul rand, solutionarea problemei demiterii presedintelui Traian Basescu, iar apoi constituirea unui nou guvern cu un nou prim-ministru. "Un nou guvern, ne-a declarat Lucian Bolcas, ar trebui sa fie realizat prin acordul tuturor partidelor parlamentare si cu reprezentanti din toate partidele parlamentare, care sa permita o larga sustinere politica a celor doua camere". In ceea ce priveste varianta unui un guvern de uniune nationala, PRM sustine ca aceasta este posibila insa, Uniunea Europeana nu agreeaza aceasta idee. "Este o forma putin mai aplicata a acestui guvern de uniune nationala". In schimb, PRM ia in calcul varianta unui guvern de tehnocrati. "Suntem intr-o tara democratica, iar guvernarea trebuie sa fie politica. Chiar daca se realizeaza un consens national, tot o guvernare politica este. Guvernul de tehnocrati, in general, reprezinta un fiasco", a sustinut Lucian Bolcas. Pozitia PRM fata de restructurarea guvernului si in privinta unei motiuni de cenzura, ramane aceeasi. "Cred ca este normal, dupa ce rezolvam problemele suspendarii, care au un calendar absolut precis, stabilit de constitutie, peste care nu se poate trece, sa rezolvam si problema acestui guvern, care s-a dovedit total nefunctional", a conchis liderul PRM. Deasemenea, privitor la orice forma de restructurare a Guvernului, PRM a conditionat realizarea acestui fapt de conditia ca ministrii UDMR sa fie inlaturati din Cabinetul Tariceanu. "Eu nu cred in lucrurile carpite. In conditiile in care acest Guvern se destrama ca o haina prost croita, nicio carpeala nu il mai poate salva. Eu cred ca este posibil ca premierul Tariceanu sa intentioneze o coagulare a Guvernului fara democrati, dar PRM este interesat de un Executiv fara UDMR. Nu vad posibila o revenire a Aliantei PNL-PD, pentru ca, intre cele doua partide s-a produs deja o ruptura penibila si definitiva. In proiectia PRM, tinand cont de aspectele socio-economice, un Guvern restructurat nu ar trebui sa aiba mai mult de 11 ministere", a declarat Lucian Bolcas, vicepresedinte PRM.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.