Seful Casei de Asigurari de Sanatate Arges, liberalul Valeriu Acatrinei, impreuna cu un director din subordine si cu inspectoarea sefa a Autoritatii de Sanatate Publica Arges, au fost reclamati la Parchet pentru comiterea unor fapte de coruptie. Dir
Seful Casei de Asigurari de Sanatate Arges, liberalul Valeriu Acatrinei, impreuna cu un director din subordine si cu inspectoarea sefa a Autoritatii de Sanatate Publica Arges, au fost reclamati la Parchet pentru comiterea unor fapte de coruptie. Directorul unui laborator de analize medicale din Pitesti a reclamat, printre altele, ca e hartuit si persecutat pentru ca a refuzat sa cotizeze la bugetul PNL.

Directorul general al laboratorului de analize medicale Mipet Meditest SRL din Pitesti, Dragos Cindea, a detonat, zilele trecute, ceea ce ar putea fi bomba anului 2007 in materie de coruptie, in judetul Arges. Cindea s-a adresat cu o plangere scrisa Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti, in care acuza trei nume grele ale locului de comiterea unui lung sir de fapte de corupti. Acuzatii sunt Valeriu Acatrinei (foto dreapta), unul dintre liderii PNL Arges si presedinte al Casei locale de Asigurari de Sanatate (CAS), Ioan Dordea, directorul insarcinat cu achizitiile in cadrul CAS Arges, si Aura Copciag, inspectorul sanitar sef al Autoritatii de Sanatate Publica Arges. Cea mai putin grava acuzatie, formulata de Cindea in plangerea c are a ajuns pe biroul procurorilor pitesteni, se refera la incheierea si derularea, pe parcursul anului trecut, a mai multor „contracte de furnizare de servicii medicale (analize de laborator - n.r.) cu societati care nu indeplineau conditiile legale, nedetinand raportul de inspectie“, din care sa reiasa ca erau indeplinite cerintele unui ordin (119 din 2004) al ministrului sanatatii.

Miliarde incasate pe documente justificative false
Dragos Cindea, omul care s-a declarat revoltat de sistemul sanitar ticalosit din Arges, a mai acuzat faptul ca trei societati medicale din judet au fost constant favorizate de cuplul de sefi ai CAS Arges, Valeriu Acatrinei-Ioan Dordea. Mai mult, Cindea a reclamat la Parchet faptul ca societatile in discutie (Parga Sat SRL Campulung Muscel, Kontur Conf Med SRL Pitesti si cabinetul dr. Necula) au primit, sub forma de decontari, de la CAS Arges bani insumand aproximativ 3 miliarde de lei vechi, in 2006, pentru servicii prestate in mod fictiv.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.