Analizele specialistilor arata ca pe piata romaneasca de distributie-depozitare si servicii de logistica opereaza aproximativ 300 de companii, din care jumatate sunt romanesti, iar celelalte au capital strain. "Cererea de spatii de depozitare este de

Analizele specialistilor arata ca pe piata romaneasca de distributie-depozitare si servicii de logistica opereaza aproximativ 300 de companii, din care jumatate sunt romanesti, iar celelalte au capital strain. "Cererea de spatii de depozitare este de cel putin doua ori mai mare decat oferta", a declarat Marilena Matei, director general al societatii Trafic Media, organizator al unei serii de conferinte internationale pe teme de logistica. Referindu-se la potentialul acestei piete, operatorii straini estimeaza ca in Romania se va investi masiv, in urmatorii cinci ani, urmand sa se ajunga pana la 1,5 milioane de metri patrati. In prezent, costurile pentru amenajarea spatiilor de depozitare se ridica la 1.500 de euro/mp.

Doua treimi din expeditii se fac pe cont propriu

In urma unei anchete realizate in randurile firmelor care recurg la externalizarea serviciilor de depozitare si logistica s-a observat ca principalii clienti - in proportie de 65% din total - sunt comerciantii si firmele profilate pe retail, restul revenindu-le societatilor cu profil de productie industriala.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.