ANRCTI s-a infiintat in decembrie 2006 avand statut de institutie publica cu personalitate juridica in subordinea Guvernului, finantata integral din venituri proprii, prin reorganizarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), car
ANRCTI s-a infiintat in decembrie 2006 avand statut de institutie publica cu personalitate juridica in subordinea Guvernului, finantata integral din venituri proprii, prin reorganizarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), care s-a desfiintat.
Aprobarea regulamentului de organizare si functionare al ANRCTI este necesara deoarece autoritatea a preluat, pe langa atributiile de reglementare in domeniul comunicatiilor electronice si serviciilor postale si unele atributii din domeniul tehnologiei informatiei. In plus, structura conducerii autoritatii s-a modificat si este asigurata de un presedinte si doi vicepresedinti (ANRC avea un singur vicepresedinte).
Prevederile continute de proiectul de regulament se refera la statutul institutiei, rolul si atributiile ANRCTI, finaniarea autoritatii, conducerea institutiei si atributiile persoanelor cu functii de conducere, structura organizatorica si personalul, precum si alte aspecte privind functionarea ANRCTI.
"Avand in vedere ca prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.134/2006 s-a stabilit ca ANRCTI are functia de reglementare in domeniul tehnologiei informatiei, este necesara identificarea concreta a atributiilor acestei autoritati in domeniu. Conform proiectului de regulament de functionare si organizare, ANRCTI va prelua atributiile de reglementare in domeniul semnaturii electronice, comertului electronic, marcii temporale si activitatii electronice notariale", a declarat Dan Georgescu, presedintele ANRCTI.
De asemenea, pentru a asigura reglementarea unitara a serviciilor de acces la Internet, ANRCTI va stabili procedurile de administrare a domeniilor ".ro" si a adreselor IP. Administrarea efectiva a acestora se va realiza, in continuare, de Institutul National de Cercetare - Dezvoltare in Informatica, institutie care dispune de echipamentele si de bazele de date necesare, se precizeaza in comunicatul institutiei.
Proiectul de Regulament de organizare si functionare al ANRCTI poate fi consultat pe pagina de Internet a ANRCTI, iar persoanele interesate au posibilitatea sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 23 martie 2007, la adresa sediului central al ANRCTI precum si la oficiile teritoriale din localitatea resedinta de judet cea mai apropiata


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.