Comisia de ancheta privind activitatea Ministerului Economiei si Comertului va finaliza raportul privind contractele bilaterale de energie incheiate in anii anteriori in circa 60 de zile, a anuntat presedintele Comisiei de Industrie si Servicii din C
Comisia de ancheta privind activitatea Ministerului Economiei si Comertului va finaliza raportul privind contractele bilaterale de energie incheiate in anii anteriori in circa 60 de zile, a anuntat presedintele Comisiei de Industrie si Servicii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu. "Suntem obligati sa mai realizam audieri inca 20-30 de zile pentru culegerea de date. In 60 de zile ar trebui sa incheiem subiectul, cu votul in Camerele reunite ale Parlamentului, si apoi vom trimite raportul la DNA, la MEC, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul energetic, la primul ministru, la presedinte, etc.", a explicat Iancu. Acesta a semnalat ca la audieri au fost invitati reprezentanti de la foarte multe companii, dar toti, fara exceptie, au ocolit sa spuna adevarul, prin omisiune. "Noi nu putem spune ca persoana x a dat mita sau ca persoana y a luat mita, dar vom pune punctul pe i si nu vom da satisfactie sa se spuna ca n-am ajuns la nici un rezultat", a spus presedintele comisiei. Printre lucrurile care l-au surprins in timpul audierilor, Iulian Iancu a exemplificat cazul companiei Green Energy, care a depus actele de licenta vineri si a obtinut licenta lunea urmatoare, sau faptul ca societati cu un angajat, sau cu un numar foarte mic de angajati, au obtinut intr-un an profituri de milioane de euro. "Green Energy, in numai doua luni, a obtinut un profit de 900.000 euro pe baza contractelor incheiate cu complexurile energetice la preturi foarte mici, in defavoarea statului si a populatiei", a precizat Iancu. Presedintele Comisiei de Industrie a mai semnalat cazul societatii Alro Slatina, care a facut un memoriu catre presedinte, desi la acel moment avea cea mai ieftina energie din Romania - 75 la suta energie hidro si 25 la suta energie nucleara. Activitatea Comisiei de ancheta a demarat la inceputul actualei sesiuni parlamentare, in urma declaratiilor fostului ministru al Economiei, Codrut Seres, potrivit carora grupuri de interese au incercat sa acapareze controlul asupra societatilor comerciale cu capital de stat din MEC, din aceste grupuri facand parte parlamentari, politicieni, primari etc. Pana in prezent, au avut loc circa opt sedinte de audiere.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.